Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

U avionu birajte ova dva mjesta ako želite da imate udoban let

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

U avionu birajte ova dva mjesta ako želite da imate udoban let

Stjuardesa je otkrila koja mjesta u avionu treba uvijek da birate, a jedno od njih nalazi se u ekonomskoj klasi. 

Dok neki biraju sjedišta što bliža krilima kako bi izbjegli jake turbulencije, drugi uzimaju karte za sjedišta blizu kokpita kako bi pobjegli od buke koju prave propeleri na letjelici. 

Stjuardesa Grejs Ferguson otkrla je koja su to dva mjesta odlična za odlaganje prtljaga, imaju prostora za noge i potpuno su komforni. 

Za biznis klasu, ona savjetuje da bukirate sjedište 2A. Ovo mjesto omogućava brzo ukrcavanje, poseban meni i više udobnosti. Vlasnik karte za ovo mjesto ima prioritet pri ukrcavanju, dodatni prtljag i poseban meni. Daje malo više privatnosti nego li prvi red, ali i odličan pogled. 

U ekonomskoj klasi to je sjedište 19F. Ovo mjesto je veoma pristupačno i omogućava onome ko ima ovu kartu da se brzo iskrca pri slijetanju. Popularno je jer se nalazi u sredini aviona pa obično ima malo više mjesta za prtljag pa ne morate da jurite da se prvi ukrcate. Možete da sačekate da se neki ljudi iskrcaju pa da izađete kroz manju gužvu. Imaćete više vremena da popijete kafu i opustite se od stresa prilikom slijetanja.

Ostavi komentar

0/300