Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Suludi testamenti: Ženi ostavio ventilator da je hladi u paklu

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: nezavisne novine

Suludi testamenti: Ženi ostavio ventilator da je hladi u paklu Foto:Screenshot

Testament nije nešto čemu bi trebalo da se smijemo, ali ponekad neki neobični ili sitničavi zahtjevi koje u njih unose neki ljudi, zaista mogu da izmame osmijeh na lice.

Zanimljivo je pročitati priče i iskustva advokata koji su uključeni u sastavljanje testamenta.

Tako jedan od njih kaže da je u praksi sastavljao testament u kojoj je ogorčeni otac, Amerikanac, zetu ostavio 50 centi, a kćerki nije namijenio ništa od nasljedstva ako se od njega ne razvede.

Jedan Britanac je kćerki ostavio samo jedan peni.

Advokat ML Diakos iz Bafala u Njujorku, sa 36-godišnjim iskustvom, kojeg je jedna starica zamolila da bude izvršitelj njenog testamenta, budući da nema djece i rodbine.

U imovinu je upisala i kašiku za vađenje hrane iz zdjele, čajnik i slično, ali to nije bilo najčudnije. Naime, ispričala je advokatici kako je čitala o nekome ko je umro, pa oživio u grobu i onda se ugušio.

Insistirala je na tome da joj ljekar nakon smrti probuši srce, kako bi se uvjerio da je mrtva. Ali, tražila je da Izvršilac testamenta svjedoči tome.

''Nekoliko mjeseci kasnije htjela je da revidira testament, i tada sam odbila da budem izvršilac jer to jednostavno ne bih mogla da učinim", kaže ona.

Klijentkinja je bila jako ljuta, ali kasnije je pronašla novog advokata, koji je, valjda, pristao na uslove.

Jedan muškarac je svojoj bivšoj supruzi ostavio samo ventilator, s porukom da će joj jedino to biti potrebno s obzirom na to gdje će otići kad premine.

Ostavi komentar

0/300