Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Električni Hyundai na 2 točka "za ponijeti"

| Postavio/la: Jelena Grbović | Izvor: B92

Električni Hyundai na 2 točka "za ponijeti"

Korejski proizvođač predstavio je sklopivi električni trotinet koji sa punom baterijom može da se vozi i do 20 km.

Hyundai je još 2017. prikazao koncept ovog praktičnog vozila na dva točka, a dvije godine kasnije napravljen je prototip sa litijum-jonskom pogonskom baterijom od 10 Ah.

Zamišljeno je da ovaj trotinet koriste vlasnici Hyundai i Kia automobila kao dopunsko individualno prevozno sredstvo u centrima velikih gradova, kojim bi se prevozili posljednjih nekoliko km do željene destinacije nakon što ostave auto na parkingu ili u javnoj garaži.

Zbog svog funkcionalnog dizajna trotinet se može smjestiti u neki od (za njega osmišljenih) odjeljaka u automobilu, gdje će se baterija automatski dopunjavati kada se dvotočkaš ne koristi.

Električni trotinet ima zadnji pogon, a proizvođač tvrdi da mu to obezbijeđuje dodatnu bezbjednost i stabilnost u vožnji. Osim toga, opremljen je i specijalnim ogibljenjem na prednjem točku koje pomaže da vožnja preko neravnina bude udobnija.

Ukoliko je to potrebno, trotinet se lako može sklopiti i jednostavno ponijeti sa sobom s obzirom na to da je težak svega 7,7 kg.

Maksimalni radijus kretanja iznosi 20 km, a najveća brzina koju može da razvije je 20 km/h.

Za buduću produkcijsku verziju u planu je i ugradnja regenerativnog sistema kočenja, zahvaljujući čemu bi se autonomija u vožnji povećala 7%.

Ostavi komentar

0/300