Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Jahta Romana Abramoviča, vrijedna 340 miliona eura, plovi Crnom Gorom

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: CdM

Jahta Romana Abramoviča, vrijedna 340 miliona eura, plovi Crnom Gorom

Mega jahta “Eclipse”, ruskog milijardera Romana Abramoviča, vrijedna 340 miliona eura, jutros je plovila Bokokotorskim zalivom.

Njegov 166 metara dugački brod ima dvadeset četiri kabine za goste, dva bazena i noćni klub, pa čak i sistem raketne odbrane…

View this post on Instagram

Сегодня наверное вся черногорская инстаграмная лента будет наполнена похожими фотками. В марину Порто Монтенегро в Тивате зашла супер яхта Eclipse Романа Аркадьевича. Я так вообще вижу её впервые так близко????????????. #черногория #montenegro #mojacrnagora #yacht #superyachts #eclipse #eclipseyacht #yachteclipse #dolcevita #жизньнаяхте #жизньпрекрасна #яхтавчерногории #морскиепрогулки #прогулкипочерногории #портомонтенегро #tivat #portomontenegro #арендаяхты #арендаяхтывчерногории

A post shared by Irina Kapustina (@i.r.i.n.a.1975) on

Ruski oligarh potrošio je 350 miliona britanskih funti kako bi napravio ovaj brod, mada mnogi kažu da je ta cifra prešla milijardu zbog svih luksuznih i bezbjednosnih dodataka.

Eclipse jahta Romana Abramoviča ima devet paluba, dok najviša od njih sadrži dva heliodroma i garažu. Heliodrom smješten u prednjem dijelu otvara se kako bi dozvolio Eurocopter EC155 da se udobno smjesti u hangar ispod nje, prenosi Luxury.rs.

Osma paluba sadrži bazen i prostor za sunčanje, sa ugradnim roštiljem i pizza rernom. Glavni salon sadrži kamin i masivnu skulpturu koja potiče iz Indonezije. Tu je još bazen smješten na sedmoj palubi, kome se može prilagoditi dubina, jer se njegov pod podiže i spušta, tako da se on takođe može transformisati i u plesni podijum.

Abramovičev master apartman je blindiran, a čitava Eclipse jahta ima prozore koji su neprobojni i lasere kojima se paparazima onemogućava bilo koji pokušaj fotografisanja.

Na jahti takođe postoji ogromna teretana, kao i spa prostor sa salonom ljepote, saunom i sobom za masaže. Donja paluba sadrži apartmane i kabine, a jahta može ugostiti 32 putnika i 100 članova posade.

Svaka kabina ima svoj privatni bioskopski ekran, đakuzi, spa i specijalne bezbjednosne sisteme.

Abramovičeva superjahta veoma je skupa za održavanje – procijenjeno je da troškovi održavanja dolaze do cifre od 40 miliona britanskih funti na godišnjem nivou.

Ostavi komentar

0/300