15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sea Dance festival Crnoj Gori donio 9,7 miliona eura

Mozaik

Comments 1

Sea Dance festival Crnoj Gori donio 9,7 miliona eura

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Istraživanje publike koje svake godine tokom Sea Dance festivala sprovodi "TIM Centar", pokazalo je da je ovogodišnje izdanje ekonomiji Crne Gore donijelo doprinos od 9,7 miliona eura, saopštili su organizatori.

 “Kroz kapije na plaži Buljarica tokom tri dana i noći prošlo je preko 63 hiljade posjetilaca iz 42 zemlje svijeta. Posjetioci festivala su u Crnoj Gori u prosjeku trošili 446 eura, dok su tradicionalno najveću potrošnju imali gosti iz Zapadne Evrope i to u prosjeku 573 eura, kao i gosti iz prekookeanskih zemalja koji su ostavili prosječno 594 eura crnogorskim kompanijama i ugostiteljima. Više od dvije trećine gostiju, čak 67,8% posjetilaca Sea Dance festivala dolazi iz inostranstva, a pored zemalja regiona, najviše ih je bilo iz Njemačke, Švajcarske, Francuske, Bugarske, Austrije, Velike Britanije,  Turske i Italije. Zanimljivo je da je ocjena organizacije dosad najviša u proteklih šest godina, čime je publika ovo izdanje Sea Dance festivala proglasila za najbolje dosad”, ističe se u saopštenju. 

Istraživanje pokazuje i da je najveći broj stranih turista i to čak 80% posjetilo plažu Buljarica i Crnu Goru zahvaljujući festivalu, u čemu prednjače gosti iz Zapadne Evrope sa 92,9% onih kojima je Sea Dance bio glavni motiv dolaska. 

Ovo je uoči festivala potvrdio i Ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović, koji je rekao da je krajem avgusta i početkom septembra u Crnoj Gori bilo prisutno oko 150.000 turista, odnosno čak 40% turista više nego prethodne godine, te istakao da je “Sea Dance dobar dio toga”.

Tradicionalno najbrojniji na festivalu su bili gosti iz Srbije (32,8%) i Bosne i Hercegovine (12,5%). Ove godine 79,1% posjetilaca odsjelo je u hotelima, hostelima, privatnom smještaju koji čine plaćeni apartmani i sobe, ili kampu. Ove godine porastao je procenat posjetilaca koji su za vrijeme festivala smješteni u samoj Buljarici i to čak 69,1%, u Petrovcu (6,8%), Budvi (6,6%), Baru (4,2%) i u okolnim mjestima. Prosječna starost publike Sea Dance festivala je 25 godine, dok visokoobrazovani i studenti čine 74% posjetilaca. Istraživanje je rađeno na reprezentativnom uzorku i anketirani su isključivo posjetioci koji su ulaznicu kupili, dok su učesnici, radnici, predstavnici medija i drugih institucija izuzeti.

Ovogodišnje šesto izdanje Sea Dance festivala, pored magične uvale plaže Buljarice, ostaće upamćeno po impresivnom programu koji je ugostio preko 100 izvođača na više od šest bina i festivalskih zona, i najmoćnijoj festivalskoj produkciji ikad viđenoj u Crnoj Gori.

Najslušanije hitove današnjice, savremene trap i hip-hop bitove i vrhunske DJ setove od 30. avgusta do 1. septembra na tirkiznu plažu Buljarica donijeli su najveći svjetski producent 21. vijeka David Guetta, njemački vladar svjetskih top-lista Robin Schulz, francuski rock-house tandem Ofenbach, britanski hit trio Disciples, kao i techno velikani Sven Väth, Richie Hawtin, Eelke Kleijn, Helena Hauff i Recondite i drugi regionalni asovi kao što su Darko Rundek, Senidah, Who See, Surreal, Tijana T, Marko Nastić i desetine drugih renomiranih izvođača.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Šćepan

Srbija je platila milion za performans u kome se Marina Abramović gleda u oči sa magarcem. Ovi Exitovci stvarno misle da u Crnoj Gori živi 600.000 magaraca.... a što je najtužnije, neki naši im pomažu da još više vjeruju u to. Volimo te Crna Goro!