23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stiže pun Mjesec i dobro će uzdrmati sve znakove

Mozaik

Comments 0

Stiže pun Mjesec i dobro će uzdrmati sve znakove

Autor: Antena M

  • Viber

Pun Mjesec krajem jula donosi mnogim znakovima velike promjene, dok će pojedinci riješiti ključna životna pitanja. Evo što čeka svih 12 znakova Zodijaka:

Ovan

Ovnovi u usponu će doživjeti ovaj pun Mjesec u svojoj 10. kući, koja upravlja njihovom karijerom i imidžom u javnosti.

Napetost izazvana balansiranjem života i karijere može ih dovesti do pucanja ili bi borbe za moć u njihovoj karijeri mogle doći do tačke preloma u kojoj se osjećaju prisiljenim da poduzmu akciju i zatvore krug.

Pored toga, retrogradni Saturn i Neptun u njihovom 12. polju sugeriše da njihova podsvijest postaje opterećujuća i zahtijeva raspakiranje. Oni mogu otkriti da njihovi strahovi postaju neodoljivi, što izaziva potrebu za introspekcijom.

S konjunkcijom Urana i Algola u njihovoj kući novca i resursa, mogli bi se suočiti i s finansijskim nesrećama koje pojačavaju njihov intenzitet. Merkurov položaj u 5. polju sugeriše da pitanja vezana za ljubav, hobije i djecu mogu biti pogođena ovim financijskim izazovima.

Bik

Bikovi u usponu doživljavaju ovaj pun Mjesec u svom 9. polju, koje upravlja visokim obrazovanjem, religijom, vjerom i putovanjima u inotranstvu.

Možda su planirali novu priliku za obrazovanje ili putovanje, ali ona bi mogla biti odložena ili se neće odvijati kako se očekivalo.

Izazovi njihove braće i sestara ili bliskih krugova mogu dovesti do nesporazuma. S Uranom u 1. polju, trebali bi biti oprezni po pitanju svog zdravlja tijekom ovog perioda.

Saturn i Neptun retrogradni u svom 11. polju pružit će provjeru realnosti u vezi s njihovim društvenim krugovima i budućim ciljevima.

Blizanci

Pun Mjesec se javlja u 8. polju Blizanaca, koji upravlja krizama, zajedničkim resursima, misterijama i zagrobnim životom. Možda imaju osjećaj da gube kontrolu nad aspektima svog života i možda su doživjeli nedavne gubitke; međutim, Plutonov utjecaj može pomoći u transformaciji ovih okolnosti.
S Uranom u 12. polju, Blizanci u usponu trreba da su oprezni kad su u pitanju potencijalne nezgode ili neočekivani događaji. Pored toga, retrogradni Saturn i Neptun u svom 10. polju, utičući na karijeru i imidž u javnosti, sugerira period ponovne procjene.

Svaka idealizacija u ovim područjima sada će se suočiti sa stvarnošću, što će potaknuti neophodnu ponovnu procjenu.

Rak

Rakovi u usponu doživljavaju ovaj pun Mjesec u svom 7. polju, koje reguliše partnerstva i ugovore. Ako su u braku ili u ozbiljnoj vezi, mogu biti svjedoci napetosti koje su se gomilale u posljednjih 6 mjeseci koje će doći do vrhunca, što može uticati na njihov ego zbog određenih ponašanja njihovog partnera.

Međutim, ovaj period bi mogao značiti transformativnu fazu u njihovom odnosu. Uran u njihovom 11. polju, u konjunkciji s fiksnom zvijezdom Algolom, upozorava ih na nagle promjene u njihovom društvenom krugu.

Tokom ovog perioda mogu se susresti s neočekivanim aspektima ljudi kojima su okruženi. Retrogradni Saturn i Neptun u njihovom 9. polju, koje se bavi putovanjima na daljinu, religijom, visokim obrazovanjem i osobnim uvjerenjima, sugeriše potrebu za provjerom realnosti u ovim područjima njihovih života i potiče ih da preduzmu praktične korake ako žele ishod.

Lav

Lavovi u usponu imaju pun Mjesec u svom 6. polju, koje upravlja svakodnevnim navikama, radnim okruženjem, kućnim ljubimcima i zdravstvenim pitanjima.

Nedavni napori su ih možda gurnuli preko svojih granica, potencijalno dovodeći do kratkog spoja otprilike u to vrijeme.

Moraju dati prednost odmoru i dozvoliti sebi vremena da se potpuno opuste kako bi izbjegli bilo kakve zdravstvene probleme.

Pored toga, oni će doživjeti konjunkciju Uran-Algol u svojoj 10. kući, u vezi s javnom slikom i karijerom. Ovo poravnanje sugeriše da mogu naići na neugodna iznenađenja u ovim područjima. Njihova usredotočenost na svoj imidž i identitet može dovesti do neugodnosti, posebno ako postoje izazovi u pogledu reputacije za navigaciju.

Djevica

Djevice u usponu doživljavaju pun Mjesec u svom 5. polju, koje upravlja inspiracijom, djecom, ljubavlju, hobijima i kreativnošću. O

ni mogu osjetiti intenzivne emocije u ovim područjima, koje se mogu pozitivno usmjeriti u kreativne potrage. Preporučljivo je da oslobode ovu energiju u danima koji prethode punom Mjesecu.

Retrogradni Saturn i Neptun će biti u svom 7. polju, što će potaknuti Djevice koje se dižu da vide svoje brakove i partnerstva onakvima kakvi jesu, a ne s ružičastim naočarima.

Konjunkcija Uran-Algol u njihovom 9. polju savjetuje oprez u pogledu putovanja na velike udaljenosti i potencijalnih incidenata na društvenim mrežama.

Vaga

Pun Mjesec će se dogoditi u 4. polju izlaska Vage, što predstavlja dom, i unutrašnju sigurnost. Vaga u usponu spada među one koji su najintenzivnije pogođeni ovim punim Mjesecom.

Njihov osjećaj stabilnosti i temelja može biti doveden u pitanje, zbog čega se osjećaju van ravnoteže.

Plutonov uticaj sugeriše  da su tekuće transformacije u kamenu temeljcu njihovog života poremetile njihov osjećaj udobnosti. Moraće redefinisati što im donosi utjehu nakon ovog emocionalnog previranja.

Pored toga, Uran u konjunkciji s Algolom u njihovoj 8. kući – u vezi s rođenjem, smrću, transformacijom, krizama i zajedničkim resursima – dodaje dodatnu složenost.

Oni se mogu susresti s nepredviđenim okolnostima koje izazivaju neugodnost tokom ovog perioda.

Škorpion

Pun Mjesec će se dogoditi u 3. polju Škorpiona, biće kratkih putovanja, komunikacije i mentalnog prostora. Možda se osjećaju frustrirano i preplavljeno svojim mislima, boreći se da nađu zdrav izlaz za svoja osjećanja.

Zapamtite, 3. polje je odlično za pisanje; iskoristite ovu energiju punog Mjeseca da vodite dnevnik i organizujte svoje misli.

Za Škorpije, poznate po svojoj postojanosti, ovaj događaj bi mogao izazvati značajnu promjenu u načinu razmišljanja.

Pored toga, konjunkcija Uran-Algol u njihovom 7. polju sugeriše potencijalne nesreće u partnerstvu, koje takođe mogu utjecati na njihovu javnu reputaciju.

Strijelac

Pun Mjesec se javlja u 2. polju Strijelca koji raste, koji upravlja novcem i resursima. Možda će se osjećati frustrirano izazovima u ovom području, što može dovesti do transformativnog prodora.
Konjunkcija Uran-Algol će se dogoditi u njihovom 6. polju, utičući na svakodnevne navike, radno okruženje, kućne ljubimce i zdravstvena pitanja.

Neočekivani i nesrećni događaji mogu poremetiti ovo područje njihovog života. Pored toga, retrogradnosti Saturna i Neptuna se događaju u 4. polju, što se odnosi na dom,i sigurnost. Ovaj period će izazvati nerealna očekivanja i lažni osjećaj sigurnosti, zahtijevajući od njih da se suoče s istinom o osnovama svog života.

Jarac

Jarci u izlasku će doživjeti pun Mjesec u svom 1. polju, koje upravlja identitetom, izgledom i osobnim prostorom; tako će duboko osjetiti njen uticaj. Oni mogu osjetiti sukobe s onima oko sebe i osjećati se preplavljenim svime. Njihove reakcije mogu biti intenzivne i eksplozivne. Preporučljivo je da ovu energiju oslobode mirno i možda izbjegavaju gužve u okruženju.

Pored toga, konjunkcija Uran-Algol u njihovom 5. polju — vezano za inspiraciju, djecu, ljubav, hobije i kreativnost — sugerira potencijalne nesretne događaje koji bi mogli privremeno da priguše njihovu životnu radost.

Štaviše, retrogradni Neptun i Saturn u svojoj 3. kući, povezani s mentalnom aktivnošću, braćom i sestrama i kratkim putovanjima, poziva ih da se bave realističnim razmišljanjem umjesto da se drže idealizma.

Vodolija

Vodolija u usponu doživljavaju ovaj pun Mjesec u svom 12. polju, što može teško da optereti njihovu podsvijest. Možda se bore s problemima spavanja, noćnim morama ili povećanom anksioznošću i napadima panike u posljednje vrijeme.

Za njih je važno da se pozabave svojim strahovima i oslobode nagomilane emocije tijekom ovog vremena, a Pluton nudi transformativnu podršku.

Pored toga, retrogradni Saturn i Neptun u svom 2. polju naglašavaju potrebu za praktičnim mjerama u pogledu njihovih financija i materijalnih resursa.


Ribe
Ribe u usponu doživljavaju ovaj pun Mjesec u svom 11. polju, koje upravlja društvenim krugovima, beneficijama u karijeri, budućim težnjama i umrežavanjem.

Oni mogu biti podvrgnuti spoznaji o društvenim krugovima s kojima žele da se usklade ili udaljenosti između njihove trenutne situacije i njihovih težnji.

Ovo može dovesti do osjećaja frustracije i hitnosti. Plutonov utjecaj potiče transformaciju u ovim područjima.

Pored toga, retrogradni Saturn i Neptun u njihovom 1. polju potiču Ribe da se dižu da uđu u introspekciju svog identiteta i postupaka s dozom stvarnosti.

Ova introspekcija može biti izazovna, jer uključuje sagledavanje sebe realno, bez previše saosjećajnih pogleda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR