23 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

20.09.

23° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završen Tango kamp u Kolašinu

Izvor: Tango natural Montenegro.

Mozaik

Comments 0

Završen Tango kamp u Kolašinu

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon devetnaest dana karnevalske atmosfere, Kolašin je ispratio stotine ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijelog svijeta.

- Prošlogodišnji povratak najvećeg festivala na sjeveru Crne Gore donio je Kolašinu ljeto kakvo ovaj grad nije imao od 2018. godine kada je manifestacija imala svoje posljednje izdanje. Jubilarno izdanje je oborilo sve rekorde.

Deseti Tango kamp i njegovih preko sedamsto učesnika iz 45 zemalja i 160 gradova, sa prosječnim ostankom od osam dana, učinili su da Kolašin postane pravi "tango grad" - saopšteno je iz Tango natural Montenegro. 

- Plesalo se svuda. Na ulicama, trgovima, u baštama restorana, u Nacionalnom parku Biogradska gora, na skijalištu Kolašin 1600... Karnevale obično povezujemo sa našim primorjem ali ovog ljeta je najduži karneval sigurno bio na sjeveru, u planinama - ističe glavni koordinator Nemanja Stojković.

Kako se navodi u saopštenju, iznova se pokazalo da su gosti Tango kampa turisti kakvi su neophodni Kolašinu budući da su u njemu ostajali i duže od samog trajanja ove devetnaestodnevne manifestacije.

I pored brojnih avantura koje uključuju prirodu, plesačice i plesači su većinu vremena provodili u gradu, za razliku od uobičajenih tranzitnih turista.

- Teško je izmjeriti značaj ovog događaja. Atraktivni materijali koji spajaju ples sa crnogorskim prirodnim ljepotama postaju viralni na društvenim mrežama promovišući Kolašin i našu zemlju širom svijeta, plesačice i plesači su gosti ali i nesvakidašnja turistička ponuda. Tango kamp sa sobom donosi veliki broj pratećih programa u kojima uživaju i svi koji se u tom trenutku nađu u gradu - dodaje Duško Raketić, jedan od organizatora.

Ovaj po mnogo čemu jedinstven događaj, ponudio je tokom devetnaest dana i noći čitav niz uzbudljivih aktivnosti.

Uz časove tanga, argentinskih folklornih plesova, radionice pjevanja i gitare, učesnici događaja i ostali gosti Kolašina uživali su u sportskom penjanju, biciklizmu, streličarstvu, planinarenju, jogi, relaks programima, jahanju i brojnim kreativnim programima za djecu.

- Ovogodišnje izdanje Tango kampa je napravilo još jedan veliki korak u procesu etabliranja Kolašina kao mjesta kreativnog odmora, specifičnog i različitog u odnosu na ostala turistička mjesta u Crnoj Gori - ističe osnivač Tango naturala, Darko Dožić.

Festival je organizovan uz podršku Opštine Kolašin.

Organizatori se nadaju i podršci Ministarstva turizma ističući da bi još kvalitetnije prepoznavanje od strane nadležnih institucija donijelo ubrzan rast događaja. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR