16 °

max 22 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skupili novac da čistača ulica pošalju na odmor: Poslodavac zabranio da uzme poklon

Mozaik

Comments 0

Skupili novac da čistača ulica pošalju na odmor: Poslodavac zabranio da uzme poklon

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Jedna zajednica na periferiji Londona prikupila je 3.170 funti (4.050 dolara) da pošalje lokalnog čistača ulica na odmor u inostranstvu, ali je njegov poslodavac rekao da radnik ne može da prihvati novac.

Pol Spirs radi kao čistač ulica u Bromliju, u jugoistočnom Londonu, od 2017 navodi se na stranici GoFundMe.

Lokalna agentica za nekretnine Liza Najt postavila je poziv za sakupljanje novca na Polov 63. rođendan nakon što je saznala da je štedio da bi otišao u Portugal sa svojim bratom, prema The Times of London.

Građani čije je ulice godinama čistio, ali i drugi, rado su uložili novac.

Ali Spirsov poslodavac, kompanija za upravljanje otpadom Veolia, rekla je da ne može da prihvati donacije prema uslovima ugovora koji je potpisao sa lokalnim vijećem.

„Naš ugovor ne dozvoljava našem osoblju da prihvati bilo kakav novac ili podsticaje van dogovorene strukture plata“, rekao je portparol firme za Biznis Insajder.
Dodao je:

„Zaista smo zahvalni na podršci i priznanju koje je zajednica pokazala Polu, koji zajedno sa vrokednim timom za čišćenje ulica radi fantastičan posao održavajući ulice Bromlija čistim.“
Ali pošto Veolia nije unaproked obavokeštena o prikupljanju sredstava, „dakle, nije mogla da radi zajedno na pronalaženju najprikladnijeg načina da uvaži Pola“, rekao je portparol.

Umkesto toga, Veolia će izdvojiti isti iznos koji je prikupljen do 9. avgusta i donirati ga dobrotvornoj organizaciji po izboru Spirsa, rekao je portparol.

Rekli su da će Spirsa imenovati kao Bromlijevog radnika godine, što će uključivati finansijsku nagradu.

Spiers je bio zabrinut da će izgubiti posao ako prihvati novac ili odmor, piše The Times.

„Mislim da je i dalje zadovoljan čak i ako ne ode na odmor, ali oskećam kao da smo mu probudili nadu. To je samo trebalo da bude nešto lokepo, a ne nešto što je dovelo do toga da čovkek kome je posao zaista potreban bude zabrinut da će da ga izgubi“, rekla je Najtova, koja je pokrenula akciju prikupljanja sredstava.

Najt i drugi lokalni stanovnici se nadaju da će Veolia poništiti svoju odluku.

Lijam Konlon, član parlamenta Bekenema i Pengea, rekao je da je „veoma razočaran“ i pitao je predskednika saveta Bromlija šta treba da preduzme kako bi se osiguralo da Spirs prihvati poklon.
„Ovo je apsolutno farsična situacija! jedna osoba je napisala na Fejsbuku kao odgovor na objavu Konlona. Druga osoba je prokomentarisala da im je jasno zašto postoji politika u slučaju sukoba interesa, ali da ‘tu nema nikakvog skrivenog motiva osim zahvalnosti javnosti'“.

Mkeštani su takođe objavili u grupi zajednice na Fejsbuku izražavajući ljutnju zbog ove odluke.
Najt je na GoFundMe stranici napisala da će refundirati donacije ljudima koji su ih uplatili, ako Veolia odbije da se predomisli.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR