22 °

max 26 ° / min 18 °

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 16°

Petak

04.10.

18° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kako da se oslobodite neprijatnog mirisa iz fioka i ormara?

Izvor: Pixabay

Mozaik

Comments 0

Kako da se oslobodite neprijatnog mirisa iz fioka i ormara?

Izvor: 24 sata

Autor: Antena M

  • Viber

Jednostavan način da vaš garderober ponovo lijepo miriše.

Ako osjećate da vaše fioke i ormari imaju ustajao miris nakon duge zime, a oprana odjeća gubi miris nakon samo nekoliko dana u ormanu,  pet trikova mogu da vam pomognu da povratite svježinu mjesta u kojima držite odjeću.

Soda bikarbona

Stručnjak za toksine u životnoj sredini, Tonja Haris, preporučuje postavljanje otvorene kutije sode bikarbone u prostore sa ustajalim vazduhom, kao što su ormari i fioke. Ovo može pomoći u apsorpciji neprijatnih mirisa.

Koristite eterična ulja

Za opciju koja ne samo da upija miris, već i dodaje lijep miris, Haris savjetuje da popunite posudu sa pola šolje sode bikarbone i nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

„Jednostavno protresite posudu jednom nedjeljno da osvježite miris i sposobnost sode bikarbone da upija mirise“, dodaje ona.

Slično, Beki Rapinčuk iz „Clean Mama“ preporučuje da stavite nekoliko kapi esencijalnog ulja na pamučnu krpu koju ćete ostaviti u svom ormaru.

Koristite komad sapuna

Ormar ili fioke možete osvježiti i sapunom, preporučuje Rapinčuk. Samo se uvjerite da je umotan u papir, kako ne biste poslije morali da skupljate komadiće sapuna po fiokama ili ormaru.

Napravite vrećicu sa lavandom

Još jedan način da osvježite svoju garderobu, dodaje Rapinčuk, jeste da napravite sopstvenu vrećicu i da je popunite lavandom, piše Mind Body Green

Sve što vam je potrebno je tkanina, pirinač i osušena lavanda. Ako ste vješti sa iglom i koncem, možete da sašijete male vrećice, ali možete i jednostavno da ih vežete kanapom. Napunite ih pirinčem i lavandom dok ne zamiriše dovoljno jako da bude po vašem ukusu.

Ostavite cipele van ormara

Ako zaista želite da budete sigurni da će vaš ormar lijepo mirisati, Rapinčuk preporučuje da cipele ne stavljate u njega. To se prije svega odnosi na ormare u kojima držite garderobu, ma koliko on bio prostran, prenosi 24 sata.hr.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR