10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zabrana govora mržnje za rasiste na Facebooku

Tehnologija

Comments 0

Zabrana govora mržnje za rasiste na Facebooku

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Kompanija Facebook proširila je svoju definiciju govora mržnje na zagovornike nadmoći bijele rase i bijele separatiste. Ovim se iz kompanije nadaju kako će zabraniti promociju i podršku ovim grupama.

Kompanija je ranije dozvoljavala tim grupama da objavljuju preko te društvene mreže iako je odavno zabranila "bijele suprematiste".

U blogu objavljenom danas iz društvene mreže su saopštili da su ranije vezali izraz "bijeli nacionalizam" za šire koncepte nacionalizma i separatizma kao što je "američki prajd" pokret ili baskijski separatizam, koji su i dalje dozvoljeni.

Grupe za zaštitu građanskih prava i akademski krugovi smatrali su da je taj pogled pogrešan i vršili su pritisak na Facebook da promijeni stav.

Iz Facebooka su saopštili da je zaključeno poslije više mjeseci razgovora sa njima da "bijeli nacionalizam" i separatizam ne mogu da budu odvojeni od nadmoći bijele rase i organizovanih grupa mržnje.

Iako su iz Facebooka rekli kako rade na ovom problemu već tri mjeseca, ova izmjena dolazi manje od dvije sedmice nakon što je Facebook pretrpio ogromne kritike a nakon što je osumnjičenom za pucnjavu na Novom Zelandu tokom koje je ubijeno 49 osoba, bilo omogućeno da emituje ovaj masakr uživo na Facebooku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR