11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Telekom i Majkrosoft nastavljaju digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća u CG

Tehnologija

Comments 0

Telekom i Majkrosoft nastavljaju digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća u CG

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Crnogorski Telekom je kao dio Dojče Telekom grupe uključen u globalno partnerstvo sa kompanijom Majkrosoft, koje za cilj ima promociju cloud tehnologija i inovacija u Evropi. Od danas Telekom i Majkrosoft proširuju spektar cloud usluga za Srednju i Istočnu Evropu, čime kompanijama koje koriste platformu Microsoft Azure i usluge Dynamics 365 i Office 365 omogućavaju bržu i lakšu isporuku sadržaja potrošačima i krajnjim korisnicima, saopšteno je iz Telekoma.

Cilj Telekoma je da, kako pojašnjavaju, kao pokretač procesa digitalne transformacije, korisnicima omogući da što jednostavnije pređu na tehnologiju koja će im olakšati upravljanje sadržajem i smanjiti troškove IT operacija za 30 do 50 odsto. Telekom je u prethodne dvije godine u saradnji sa Majkrosoftom strateški razvijao uslugu Office 365 za biznis korisnike u Crnoj Gori, kako bi im omogućio da poboljšaju produktivnost u firmi, ali i svakodnevnu saradnju sa klijentima.

„Telekom je kao provajder Majkrosoftovih cloud servisa u Crnoj Gori posvećen razvoju inovacija u sektoru biznisa i pomaže digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća u zemlji. Cloud rješenja pomažu kompanijama da efikasnije upravljaju i razvijaju svoje poslovanje. U kombinaciji sa našim novim standardizovanim uslugama omogućićemo našim korisnicima da iskoriste potencijal Majkrosoftovog oblaka na mnogo jednostavniji i brži način, uz velike uštede u poslovanju“, objašnjava Predrag Perković, direktor sektora za poslovne korisnike u Telekomu.

Kako dodaju, Telekom istovremeno Majkrosoftove proizvode i usluge dopunjuje sopstvenim naprednim bezbjednosnim standardima, pa poslovni korisnici, zaključuje Perković, osim što mogu lakše da sarađuju i dijele informacije unutar i izvan organizacije, imaju zaštitu od neželjene pošte, virusa, pokušaja krađe identiteta, zlonamjernih veza i ostalih prijetnji.

„Partnerstvo sa Dojče Telekomom pokazuje našu posvećenost vašem regionu i ovom dijelu Evrope. Predstavljajući digitalne inovacije, pružamo priliku preduzećima da oslobode kreativnost i otvore nove mogućnosti za rast. Stvaranjem bogatog poslovnog ekosistema i pružanjem cloud ekspertize na najbolji način odgovaramo na ogromnu potražnju za digitalnom transformacijom koju zatičemo na tržištu“, kazao je Philippe Rogge, predsjednik Majkrosofta za Srednju i Istočnu Evropu.

Ova inicijativa nastavak je strateškog partnerstva između Majkrosofta i Telekoma, sklopljenog prošle godine, a novi servisi dostupni su u devet evropskih zemalja – Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Grčkoj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR