Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Samsung predstavio novu mobilnu aplikaciju: Tehnologijom do održivog razvoja

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Samsung predstavio novu mobilnu aplikaciju: Tehnologijom do održivog razvoja

Kompanija Samsung Electronics podržala je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) poznat pod nazivom Global Goals, a koji je usmeren na ciljeve održivog razvoja (SDGs).

Postavljeno je 17 globalnih ciljeva kako bi se pronašla rješenja za neke od najvećih izazova s
kojima se suočava čitav svijet, a među njima se nalaze problemi nejednakosti, klimatskih promjena i zaštite okoline i obrazovanja, saopšteno je iz te kompanije.
 
Samsung i UNDP smatraju da je ključni korak u rješavanju ciljeva održivog razvoja podići svijest javnosti o navedenim problemima, razumijevanje izazova sa kojima se ti ciljevi bave i isticanje njihove važnosti.

Kako bi korisnici Galaxy uređaja imali mogućnost da na jednostavan način podrže ove ciljeve i učestvuju u rješavanju ključnih problema, Samsung i UNDP kreirali su Samsung Global Goals mobilnu aplikaciju, koja je zasnovana na edukaciji i donacijama, kao i posebno izdanje najnovijeg Samsungovog uređaja – Galaxy Note10.


 
„Partnerstvo Samsunga i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj omogućilo nam je da u potpunosti iskoristimo snagu tehnologije za rješavanje najvećih izazova s kojima se suočava svijet.

Korisnici Galaxy uređaja mogu se pritom jednostavno informaisati o ciljevima održivog razvoja i podržati ih kako bi zajedničkim snagama napravili promjenu“, istakao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor odeljenja za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.
 
Nova aplikacija Samsung Global Goals, kako se navodi, korisnicima će donijeti više informacija o svakom od 17 globalnih ciljeva i edukovati ih o istoimenoj kampanji i važnosti programa UNDP-a.

"Uz pomoć aplikacije korisnici će imati priliku da doniraju direktno putem zvaničnog veb sajta programa UNDP-a. Takođe, Samsung je prilikom lansiranja nove Galaxy Note serije u Njujorku, predstavio i Galaxy Note10 sa bežičnim punjačem, posebno dizajniran za kampanju Global Goals", navodi se u saopštenju.

Kao podrška u ostvarenju ciljeva, Samsung će donirati dio prihoda od prodaje ovog posebnog izdanja.
 
Više informacija o Samsung Global Goals saznajte na https://news.samsung.com/galaxy,
www.samsungmobilepress.com, www.samsung.com/global/galaxy/apps/samsung-global-goals

O UNDP-u

Program Ujedinjenih nacija za razvoj sarađuje sa pojednicima na svim nivoima društva kako bi pomogao u izgradnji nacija koje mogu prebroditi krizu i pokretati i održavati rast koji poboljšava kvalitet života za sve.

U gotovo 170 zemalja i teritorija nude globalnu perspektivu i lokalni uvid kako bi pomogli osnaživanju života i izgradnji snažnih nacija. www.undp.org.

O kompaniji Samsung Electronics

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartfona, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija.

Za dodatne informacije i vijesti, posjetite news.samsung.com.

Ostavi komentar

0/300