Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ako imate ovu aplikaciju u telefonu - odmah je obrišite

| Postavio/la: Marija Mitrović

Ako imate ovu aplikaciju u telefonu - odmah je obrišite Ilustracija

Aplikacija Kam skener (Cam Scanner) uklonjena je sa Google Play Store aplikacije nakon što se pokazalo da s njom dolaze i vješto sakriveni virusi. 

Istraživači kompanije za internet sigurnost Kasperski otkrili su maliciozni Trojan Droper u aplikaciji koja vaš mobilni telefon pretvara u skener, odnosno pomoću koje možete da fotografišete dokumente sa papira koji se kasnije pretvaraju u PDF u samom telefonu. Zbog toga se svim korisnicima koji tu aplikaciju imaju na svojim Androidima preporučuje brisanje. 

Trojan Droper koji se nalazio u aplikaciji korisnicima je prikazivao nametljive oglase i prijavljivao ih je na novčane pretplate. Prije nego što je uklonjena, aplikacija Kam skener je imala više od 100 miliona skidanja, piše India Tudej.

Na službenom Tvter nalogu aplikacije objavljeno je da je maliciozni kod uklonjen i da je nova verzija slobodna za preuzimanje iako se zasad i dalje ne može pronaći u GPS aplikaciji. Tamo se ipak mogu pronaći starije verzije aplikacije, ali stručnjaci preporučuju da ih ne skidate, nego da čekate novu verziju originalne aplikacije.

Što se tiče iOS-ove verzije aplikacije, ona je sigurna.

Ostavi komentar

0/300