Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Konkurs „Za svako dobro“ otvoren do petka: Za prijavu još 4 dana

| Postavio/la: Marija Mitrović

Konkurs „Za svako dobro“ otvoren do petka: Za prijavu još 4 dana

Konkurs „Za svako dobro“ koji je Crnogorski Telekom raspisao šesti put otvoren je do petka, 4. oktobra 2019. godine, a pravo da se prijave imaju sve nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa digitalnim idejnim rješenjima i projektima od posebne važnosti za zajednicu, u čijem se sprovođenju primjenjuju digitalne tehnologije, saopšteno je iz te kompanije.

"I ove godine oblasti podrške su obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija, edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika, digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo", saopšteno je iz Telekoma.

Iz ove kompanije podsjećaju da i ove godine za duštveno odgovorne projekte izdvajaju 30 hiljada eura, ali da unose i neke novine.

"Tako će dvije donacije za podršku realizaciji projekta biti dodijeljene na osnovu rezultata glasanja online zajednice, dok će odluku o dodjeli donacije za razvoj jednog idejnog rješenja donijeti Ekspertska komisija koju čine predstavnici Crnogorskog Telekoma. Predviđena su sredstva u maksimalnom iznosu do 10 hiljada eura po projektu za najmanje dva projekta, i sredstva u maksimalnom iznosu do 10 hiljada eura za razvoj i realizaciju jednog idejnog rješenja", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, kriterijumi kojima će se prilikom selekcije za uži izbor projekata i idejnih (digitalnih) rješenja rukovoditi Odbor za donacije koji čine zaposleni Telekoma, jesu relevantnost problema kojeg projekat tretira i način njegovog prevazilaženja, u kojoj mjeri realizacija projekta donosi dobrog za širu lokalnu zajednicu, inovativnost, izvodljivost i održivost, usaglašenost sa vrijednostima Crnogorskog Telekoma, stručnost lica uključenih u projekat, veličina ciljne grupe.

Više detalja o konkursu i načinu prijave može se pronaći na sajtu https://telekom.me/o-kompaniji/za-svako-dobro-2019.

Ostavi komentar

0/300