Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Instagram predstavio novu aplikaciju s kontroverznom opcijom

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Radio Sarajevo

Instagram predstavio novu aplikaciju s kontroverznom opcijom Instagram,Threads/Radio Sarajevo

Instagram je predstavio novu aplikaciju namijenjenu komunikaciji i dijeljenju sadržaja samo s malim brojem bliskih prijatelja na toj mreži.

Threads je aplikacija bazirana oko kamere i pojavljuje se svaki put kada pokrenete aplikaciju, a putem nje mogu se slati fotografije, videozapisi i tekstualne poruke odabranoj grupi prijatelja koje je moguće odabrati putem Instagrama i Threadsa.

Aplikacija omogućuje i postavljanje prečia za nekoliko osoba s kojima se najčešće komunicira – prečice se nalaze pri dnu ekrana same kamere te je slanje poruka takvim prijateljima još jednostavnije i sve što je potrebno jeste fotografisati ili snimiti video s kamerom i unutar same kamere kliknuti na tu prečicu te preći prstom po ekranu.

Unutar Threadsa dostupne su i poruke s Instagram Directa, no, naravno, samo onih osoba koje se nalaze na popisu bliskih prijatelja.

Iako je riječ o zanimljivom i zabavnom načinu komuniciranja i dijeljenja sadržaja samo s najboljim prijateljima, Threads ima i jednu prilično kontroverznu opciju – pasivno dijeljenje lokacije, statusa i drugih podatka, piže portal Zimo.hr.

Threads, napominju iz Instagrama, neće dijeliti lokaciju korisnika, već će te informacije iskoristiti kako bi shvatili gdje se korisnici nalaze i što rade te o tome obavijestili njihove prijatelje. 

Ostavi komentar

0/300