13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Želite da širite lažne informacije? Od sada će svi to i znati!

Tehnologija

Comments 0

Želite da širite lažne informacije? Od sada će svi to i znati!

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Lažne vijesti, koje korisnici budu dijelili na svojim Instagram profilima, ubuduće će nositi oznaku "Lažna informacija".

Oznaka će biti dodeljena postovima koji budu razotkriveni i označeni kao lažni, a za njihovu provjeru biće zaduženi Facebookovi "provjerivači" činjenica.

Oznaka će se početi da se primjenjuje od sljedećeg mjeseca, a pojavljivaće se na postovima koji se prikazuju na glavnom News Feed-u, kao i u "Pričama" (Instagram Stories).

Korisnici će i dalje moći da vide originalni post, ali će morati da odaberu opciju See Post da bi pogledali poruku. Instagram će upozoriti korisnike koji pokušaju da podijele post koji je ranije već označen kao lažan.

Prije nego što ga objave, korisnici će dobiti upozorenje da su "provjerivači" činjenica ustanovili da poruka sadrži lažne informacije, a biće im ponuđen i link za više informacija.

Ako, uprkos tome, ipak požele da podijele post, moći će to da urade, s tim što će post biti obilježen oznakom "Lažna informacija".

Mediji ocjenjuju da nova opcija predstavlja najagresivniji način u borbi protiv širenja viralnih dezinformacija do sada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR