22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

22° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Studentski kulturni centar i Telekom vas pozivaju na Podgorički piknik!

Tehnologija

Comments 0

Studentski kulturni centar i Telekom vas pozivaju na Podgorički piknik!

Podnaslov: Ponesite stare telefone, na pikniku vas čeka kutija za reciklažu, a ko reciklira - dobija poklon

Izvor: Sponzorisano

Autor: Antena M

  • Viber

Važno je da nova poglavlja započinjemo relaksirano i sa osmijehom. Podgorički piknik pruža upravo tu pozitivnu nijansu početku nove studijske godine – studenti, dobra muzika i predivan ambijent na zelenim površinama u okviru kompleksa Univerziteta Crne Gore.

U organizaciji Studentskog kulturnog centra, uz podršku Crnogorskog Telekoma, sjutra, 26. septembra, od podneva do 21 h, nastupiće regionalno poznat bend Buč Kesidi, kao i DJ Peđa Radović, Sancho Pansa Trio i gitarista Filip Sjekloća.

Osim sjajne muzike, najavljene su i dodatne zanimljive i društveno odgovorne aktivnosti, među kojima je i inicijativa i poziv Telekoma – "Reciklaža je IN, E-otpad OUT!" Na vidljivo označenoj #GreenMagenta poziciji biće postavljena kutija za reciklažu starih mobilnih uređaja, a zauzvrat Telekom je pripremio poklone za sve koji recikliraju (10 GB ili 15€ prepaid SIM).

„Važan je i osjećaj da zajedno radimo pravu stvar! Zato pozivamo studente da ne zaborave stare telefone, a Telekom će ih dalje predati licenciranim agencijama koje na ekološki prihvatljiv način tretiraju e-otpad. Naša kampanja 'Inspirisani prirodom' je aktivna već mjesecima, sa odličnim rezultatima, i upravo zbog toga želimo da u ovu priču uključimo i studente. Osim zabave, očuvanje zelenih površina u Glavnom gradu dio je idejne osnove piknika, pa je i naš poziv na reciklažu odlična nadogradnja," kazali su iz Telekoma.

Iz Telekoma su pojasnili da električni i elektronski otpad predstavlja najbrže rastuću kategoriju otpada u EU, zbog čega je informisanost i uključivanje mladih u 'zelene' inicijative veoma važno, jer će oni u velikoj meri oblikovati buduće životno okruženje.

„Velika nam je čast što imamo priliku da na ovogodišnjem pikniku ostvarimo partnerstvo sa kompanijom kao što je Telekom, i to na poseban način – kroz zelenu akciju u zelenilu parka Univerziteta! Izuzetno nam je drago što dijelimo vrijednosti očuvanja prirode i promovisanja druženja u istoj. Vjerujemo da mali koraci, poput ovih, doprinose stvaranju zdravijeg i održivijeg okruženja za sve nas“, istakla je Sara Dragićević izvršna direktorica SKC-a.

„Studentski piknik“ prvi put je održan 2019. godine u dijelu parkovskih površina Univerziteta Crne Gore, sa ciljem da predstavi studentima urbani koncept zabave i okupljanja karakterističan za Evropu, uz postepeno uključivanje društveno odgovornih aktivnosti. Tokom godina, osim studenata, piknik je počeo da privlači i širu zajednicu, zbog čega je preimenovan u „Podgorički piknik“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR