11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šabanov kum iznio detalje o posljednjim momentima prije udesa: Bio je čudan i nervozan...

Region

Comments 0

Šabanov kum iznio detalje o posljednjim momentima prije udesa: Bio je čudan i nervozan...

Izvor: Blic/Avaz

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U rano nedjeljno jutro na autoputu A2 u blizini grada Bilefelda, na zapadu Njemačke, spasioci su iz smrskanog Seata izvukli tijela trojice teško povrijeđenih muškaraca.

Od njih je samo jedan preživio i ispričao potresnu priču o tragičnoj pogibiji Šabana Šaulića, kralja narodne muzike, piše Blic.

Riječ je o Šabanovom kumu Slobodanu Bobanu Stojadinoviću, koji je tokom stravične nesreće u Seatu sjedio neposredno iza Šabana Šaulića.

Stojadinović je iz bolničke postelje, za koju su ga prikovale teške povrede, ispričao šta se događalo u tim kobnim minutima.

''Do pola 4 smo imali nastup u klubu. Onda smo se dogovorili da, pošto imamo avion rano ujutro, legnemo u hotelu i da ga budim u 6.15 sati. To je bio dogovor. Došao sam u sobu, sat sam spavao i u 6.15 me budi telefon. Ustajem, a u tom trenutku Šaban je već bio budan i spreman te mi lupa na vrata. I pitam ga: "Pa zašto žuriš?" A on mi kaže: ''Pa, hajde, molim te, brzo, zašto kasniš, žurimo!" Malo mi je čudno bilo zašto me zove i zbog čega, nikada prije nije tako. Imali smo još tri sata do polijetanja njegovog aviona. Brzo sam se obukao, spustio dolje, ušli smo u auto. Krenuli smo, bio je malo nervozan i tu mi je zamjerio što ga nisam probudio tri minuta ranije. Pazite, tri minuta, nijesam mogao da vjerujem. Sav je bio čudan", kaže Stojadinović.

''Sve vrijeme dok je pjevao, gledao je na sat, jedno pet puta. Kao da je negdje jurio i žurio, kao da ga je neka nesreća vukla. Dok smo putovali, pričali smo o našim ljudima koji ovdje dobiju penziju, a umru ovdje. I ništa ne prožive'', prisjeća se Stojadinović.

Na automobilu Seat su bila loša svjetla i Šaban je to primijetio.

A Mirsad mu je, prema riječima Stojadinovića, odgovorio: "Nešto nam ne radi lampa, pukla, sada ću da vozim pod dugim."

''Nijesmo pet riječi progovorili i onda bam! Neki radovi na putu su bili te se sve iz tri trake sužavalo u jednu. Naletjelo je drugo vozilo na nas otpozadi, a Mirsad, koji je vozio, kočio je. Sjedio sam pozadi, a ispred mene je sjedio Šaban. Iza Mirsada je bio njegov instrument sintisajzer, a kažu da je od njega dobio težak udarac u glavu. Od siline kompletan gepek nam se nabio skroz naprijed", kaže Stojadinović.

Nekoliko puta je padao u nesvijest i budio se. Dok su ih vadili iz auta, gledao je kako ljekari pokušavaju da ožive Mirsada.

Pitao sam gdje je Šaban i vidio sam da ga nema. U tom trenutku sam se onesvijestio. Onda su me iznijeli, vidio sam da je došao veliki broj ekipa Hitne pomoći.

Probudio sam se i pitao ljekare je li Šaban i Mirsad idu sa mnom, rekli su mi da ih voze u drugu bolnicu, kaže Stojadinović.

Šabanova supruga Goca ga je neprekidno zvala na mobilni telefon.

''Zvala je 50 puta, moj i Šabanov telefon je zvonio sve vrijeme. Javio sam se i pita me gdje si, što tako pričaš. Kažem joj da sam malo povrijeđen, a da Šaban nije pored mene i onda je nastao haos'', kaže Stojadinović.

Šabanov kum nije životno ugrožen, ali je pretrpio višestruke teške povrede.

''Imam polomljenih šest rebara i vratni pršljen mi je pukao i oštetio arteriju. Lumbalni dio mi je pukao, ne mogu se pomjeriti iz kreveta. Zubi su mi svi pukli, sav sam ugruvan i ubijen. Ne mogu da se pomjerim'', ispričao je reporteru Blica Slobodan Boban Stojadinović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR