10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Žestoke riječi između Dodika i Komišića

Izvor: Foto: Beta AP

Region

Comments 0

Žestoke riječi između Dodika i Komišića

Izvor: B92

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Predsjedavaući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da je s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem "završio lično i politički".

"Komšić i ja smo završili", rekao je Dodik za regionalnu N1 televiziju, komentarišući to što je Komšić podnio krivičnu prijavu protiv njega zbog, kako je naveo, izazivanja pobune u Oružanim snagama BiH. "Tužio je, vidjećemo šta će biti, tužio je i prošli put", kazao je Dodik.

Dodik je 12. maja, na obilježavanju Dana Vojske RS i Dana Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, zatražio da više od polovine pripadnika ovog puka sljedeće godine na obilježavanju Dana vojske bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS.

Dodik je danas ocijenio da je i do sada imao "mnogo prijava i raznih prijetnji", a Komšićevu tužbu smatra "političkom igrom". "Ko drži još ozbiljno do Željka Komšića.Stotinu prijava sam imao do sada, stalno mi prijete nečim, prije dvije godine su mi  htjeli da mi pretresu kuću i uzimu stvari. Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, Komšić "igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni", dodavši da on nikada neće tužiti Komšića.

"Dodik ima pravo da se ljuti''

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je, povodom izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je sa Komšićem i personalno i politički završio, "da ne zna ni da je nešto započeo sa njim".

On je za sarajevsku N1 televiziju rekao i da "Dodik ima pravo da se ljuti'' i da nastoji da se "nepristojno i nasilno nametne" kao arbitar stvari koje se tiču pravosuđa Bosne i Hercegovine.

"To je nedopustivo. Ne može član Predsjedništva sebi dopuštati da on presuđuje shodno svojim političkim stavovima. Što se tiče krivične prijave, Dodik ima pravo da se ljuti, ali prevashodno na sebe. Ja ga nijesam podstrekivao da radi i govori to što je radio i govorio. Preporučio bih mu da smiri nerve, to je bolje i za njega, i za one koje predstavlja'', rekao je Komšić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR