Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sinod SPC 26. juna o situaciji u Crnoj Gori

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: rts.rs

Sinod SPC 26. juna o situaciji u Crnoj Gori Foto: Beta

Situacija u Crnoj Gori poslije najnovijih događaja u vezi sa prijedlogom Zakona o vjerskim zajednicama biće tema sjednice Svetog arhijerejskog sinoda SPC koja će biti održana 26. juna u Beogradu, saznaje Tanjug u Patrijaršiji.

''Očekuje se da episkopi iz Crne Gore izvijeste Sinod o najnovijem toku događaja, kako bi patrijarh i Sinod, koji su za to po ustavu SPC ovlašćeni, mogli da preduzmu korake za zaštitu crkve i naroda na unutrašnjem i međucrkvenom međunarodnom planu''- prenosi Tanjug.

Vlada Crne Gore prije mjesec utvrdila je Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti u kome se definiše da će "svi vjerski objekti koji su bili imovina države Crne Gore prije gubitka njene nezavisnosti i pripajanja Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca 1918, a koji kasnije nijesu na odgovarajući pravni način prešli u svojinu neke vjerske zajednice, biti prepoznati kao državna imovina".

Ono što je posebno izazvalo oštre reakcije iz Srbije je izjava crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da će država raditi predano na stvaranju crnogorske autokefalne crkve "dopadalo se to nekome ili ne".

Komentari

podrumar,

E fino-kad se bratija skupi da dokaze kad, kako i od koga je SPC dobila autokedalnost i zaśto Risto piše Moskvi 1992. da izbrise iz njenih zapisa CPC koji datiraju iz 1856.

zordan,

Horor ! Ovo su hejteri CRNE GORE . Zabranjeno gledati za djecu ispod 14god

Milos,

Slika je najbolji dokaz da Boga nema

Racko,

Samo pogledati sliku. Buducnost......

Realno,

Malo ko je duhovan u ovom sinodu, kaki je Kacavenda strasni... Koliko stvrano jesu u Hristovoj rijeci i srcu svi ovi crni popovi? Isus je i rekao u Bibliji, Djavo ce biti u crkvi...

Ostavi komentar

0/300