15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Server: Haradinaj nije znao šta se sprema

Izvor: Foto: Screenshot YouTube

Region

Comments 0

Server: Haradinaj nije znao šta se sprema

Izvor: Glas Amerike

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Danijel Server, profesor vašingtonskog univerziteta Džons Hopkins i ekspert za Balkan, izjavio je za albanski servis Glasa Amerike da je ostavka dosadašnjeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja veliko iznenađenje.

“Vidio sam se sa njim u srijedu i uvjeren sam da mu na pameti nije bilo da će dati ostavku u petak”, rekao je Server koji boravi u Prištini.

“Djeluje da je uradio pravu stvar, ali to sada kosovsku vlast ostavlja u nezgodnoj poziciji. Parlamentarna većina je bila nategnuta i sada je pitanje da li će se održavati prijevremeni izbori, koje opozicija traži po svaku cijenu”, smatra Server.

“Sada to djeluje mnogo izvjesnije”, ukazuje američki stručnjak, koji smatra da se aktuelna situacija neće drastičnije odraziti na dijalog Beograda i Prištine – koji je mjesecima u zastoju.

“Ukoliko odluka ode u tom smjeru, pa čak i ako se tome pretpostavi rekonstrukcija vlade, nesumnjivo će imati uticaja na odlaganje dijaloga sa Srbijom.

Međutim, Haradinaj je oklijevao da nastavi dijalog bez nekih garancija – što će biti problem i ubuduće. Iskreno, u poređenju sa pređašnjim stanjem okolnosti se po dijalog i ne pogoršavaju drastično. Potrebno je da sačekati novog premijera i može li zadržati većinu u kosovskom parlamentu”, kaže Server. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR