Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Meta savjetuje opoziciju da slijedi primjer pada Miloševića

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Blic.rs

Meta savjetuje opoziciju da slijedi primjer pada Miloševića

Albanski predsjedni Ilir Meta pozvao je albansku opziciju da se ujedini i da učestvuju na izborima 13. oktobra, uz savjet lideru opozicione Demokratske partije Ljuljzimu Baši da slijedi primjer srpske opozicije koja je na izborima u septembru 2000. porazila srpskog predsjednika Slobodana Miloševića, a on bio prinuđen da prizna poraz.

"Da je opozicija u Srbiji čekala da Milošević garantuje fer i demokratske izbore, on bi možda još bio na vlasti, ako ga ne bi izdalo srce. Ali, opozicija je donijela pravu odluku - ujedinila se, suočila sa njim i porazila ga. Nakon toga su mu bile stavljene lisice na rukama i bio je sproveden u Hag. Znači izbori su jedino rješenje za demokratiju i pravdu", napisao je Meta na Fejsbuku.

Politička kriza u Albaniji traje od početka godine kada je opozicija napustila Parlament zahtijevajući ostavku Edija Rame, a na lokalnim izborima 30. juna učestvovala je samo Ramina vladajuća stranka. Meta je ocijenio te izbore kao nelegitimne i izbore zakazao za 13. oktobar ove godine.

Ostavi komentar

0/300