Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pogledajte snimak: Boki 13 u kući biznismena uzima novac

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Pogledajte snimak: Boki 13 u kući biznismena uzima novac

Italijanski dnevnik "La Verita" objavio je video snimak trenutka kada biznismen Jordan Kamčev isplaćuje novac Bojanu Jovanovskom, zvanim Boki 13, i Zoranu Milevskom koji su osumnjičeni u slučaju iznude nazvanom "Reket", prenijeli su makedonski mediji.

Prema Dojče veleu na mekedonskom, video se sastoji od snimaka napravljenih u kući Jordana Kamčeva, nabogatijeg Makedonca po Forbsu, i audio razgovora Kamčeva i Jovanovskog, koji je poznat pod estradnim imenom Boki 13, kojem najvjerovatnije prisustvuje i advokat Kamčeva.

Video snimak počinje prebrojavanjem novca koji Kamčev isplaćuje Jovanovskom da bi, prema istrazi Tužilaštva za organizovani kriminal Sjeverne Makedonije, uticao na tužioca da Kamčevu, koji je osumnjičen u slučaju Imperija, Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal "olakša položaj".

Pare su spakovane u torbu koju Jovanovski i Milevski iznose iz kuće Kamčeva, koji ga ispraća do vrata, a u posljednjem dijelu video snimka se prikazuje kako se dvojca osumnjičenih u slučaju "Reket" upućuju ka svom automobilu sa torbom sa parama.

Drugi dio objavljenog materijala se sastoji od audio snimka u kojem navodno razgovaraju Jovanovski i Kamčev. U razgovoru Jovanovski najavljuje biznismenu da će ga "Vrhovni sud osloboditi (iz kućnog pritvora) do ponedeljka ili najkasnije do utorka".

"Specijalno tužilaštvo neće upotrijebiti vanredni pravni lijek. Neće ništa upotrijebiti", obećava Bojan Jovanovski, koji je, prema svojim riječima i makedonskim medijima, blizak sa specijalnom tužiteljkom Katicom Janevom i njenim sinom.

Portal A1 navodi da je snimak u kojem Jovanovski obećava Kačevu da će biti oslobođen iz pritvora napravljen 20. februara, a da je Vrhovni sud Kamčevu ukino tu mjeru obezbjedjenja 4. marta.

Nije poznato odakle je italijanski medij dobio snimak koji je objavio, a makedonski državni tužilac Ljubomir Joveski je za Nezavisni vesnik rekao da taj snimak nije izašao iz državnog tužilaštva.

Dvojica osumnjičenih za iznudu u istrazi popularno nazvanoj "Reket", Bojan Jovanovski i Zoran Milevski zvani Zoki Kičeec (Kičevac), od 15. jula se nalaze u pritvoru istražnog zatvora "Skoplje".

Tužilaštvo za organizovani kriminal ih goni zbog sumnje da su reketirali jednog biznismena (Jordana Kamčeva) koji je pod istragom Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, tako što su u zamjenu za novac nudili da će uticati na javnog tužioca da mu olakša položaj.

Biznismen Kamčev je Jovanovskom i Milevskom isplatio ukupno milion i po eura od prvobitno traženih osam miliona, nakon čega je početkom maja prijavio Tužilaštvu za organizovani kriminal, pošto je prvo o tome razgovarao sa premijerom Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim.

Ostavi komentar

0/300