Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Anđela (106): Jela sam domaću hranu cijeloga života

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: 24sata.hr

Anđela (106): Jela sam domaću hranu cijeloga života Foto: Privatna arhiva/24sata.hr

Anđela Šoštarić iz Drenja Brdovečkog u Hrvatskoj nedavno je proslavila 106. rođendan.

Čestitke sa svih strana stižu i ovih dana, a članovi njene porodice otkrili su za 24sata.hr čemu ona duguje svoju dugovječnost.

"Baku zdravlje služi odlično, nema ni pritisak ni šećer i ne pije nikakve ljekove", započeo je razgovor njen unuk Ivan Šoštarić (46, koji je zajedno sa porodicom pripremao slavlje iznenađenja za baku Anđelu.

Proslavila je 2. avgusta 106. rođendan.

Ivan priča kako je riječ o skromnoj seoskoj ženi koja je život provela na njivi i brinući o seoskom gazdinstvu.

"Nema ona puno zemlje, nije to veliko gazdinstvo, ali imala je krave, svinje i kokoške. Uzgajala je pšenicu i kukuruz. Sve je to bilo za lične potrebe, tako da nisu ništa prodavali. Ona se bavila domaćinstvom i radom na zemlji, a moj đed je radio u fabrici. Imali su dvojicu sinova. Mislim da joj je život bio naporan, ali bez velikih stresova i problema s kojima se nose ljudi današnjice", nastavio je Ivan.

Anđela čitavog života jede samo domaću hranu koju je sama uzgojila, a nije izbirljiva pa jede sve što joj skuvaju.

"Malo slabije jede meso, više voli povrće. Inače svakog dana popije čaj ili kafu. Čaju obično dodamo malo rakije, tek toliko za miris, da nije prazan čaj. I to je sve. Nema problema s venama ni drugih zdravstvenih tegoba pa ne ide kod doktora", kaže njen unuk.

"Inače, baka nema zube, izgubila ih je davno, pa često zna da se nasmije i kaže da je znala da će doživjeti tolike godine, da bi dala da joj se izrade novi zubi davnih dana", nasmijao se.

Ostali članovi porodice nisu doživjeli tolike godine. Mlađi Anđelin sin je preminuo lani, stariji ima više od 80 godina. Preminuo joj je i suprug 1982, ali i sve poznanice i prijateljice. Ima jednog unuka i sedam praunuka. 

Ostavi komentar

0/300