10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srđan Marković pokazao modrice na konferenciji za medije

Izvor: Foto: N1

Region

Comments 0

Srđan Marković pokazao modrice na konferenciji za medije

Izvor: N1

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Student Srđan Marković i jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona", kojeg je u subotu uveče napalo obezbjeđenje ispred zgrade Predsjedništva, podigao je majicu na konferenciji za medije i pokazao modrice koje je zadobio u predjelu stomaka i rebara, prenosi N1. 

Opoziciji je poručio da ne učestvuje u farsi i imitaciji dijaloga.

"Ovo je vlast Aleksandra Vučića, vlast strahovlade, prijetnje i prebijanja", rekao je Marković pokazujući modrice koje je dobio poslije sukoba sa obezbjeđenjem ispred zgrade Predsjedništva tokom protesta "1 od 5 miliona".  

On je poslije incidenta ispred Predsjedništva završio u Urgentnom centru, a kako kaže konstatovane su mu povrede nagnječenje rebara i nagnječenje lijevog potiljačnog dijela glave.

Marković je rekao da ispred Predsjedništva najvjerovatnije nijesu bile samo Kobre, već i dodatno obezbjeđenje i od VBA zatražio odgovor ko je u subotu veče bio dežurni starješina i ko je izdao naređenje da se on prebije i baci preko ograde. Zatražio je i odgovornost za, kako kaže, nepotrebnu i nelegalnu primjenu sile.

"Građani su bili mirni i držali su se dogovora, nikoga nijesu napadali", istakao je Marković.

Ponovio je da je sa policijom i pripadnicima obezbjeđenja postojao usmeni dogovor da se ispred ulaza u Predsjedništvo ostave zahtjevi za održavanje fer izbora, ali je taj dogovor, kako kaže, prekršen.

"Da li je to pokazatelj kako bi izgledao svaki dogovor? Da li to znači da u trenutku kada treba da se sprovede dogovor sa vlastima, onda je puj pike - ne važi?", upitao je Marković.

Predsjednika Aleksandra Vučića i vladajuću stranku optužio je da pred kamerama pokušavaju da prikriju nasilje nad neistomišljenicima imitacijom dijaloga, a opoziciji je poručio da sjedenjem za istim stolom podržava tu imitaciju.

"Gospodo Vučićeva, imate 42 tačke i rok do 1. septembra. Ili ispunite ili bojkot. Za okruglim stolom nema pregovora, ili 42 tačke ili bojkot. Pozivamo opoziciju da ne bude saučesnik u farsi i ne bude alibi Aleksandru Vučiću", poručio je Marković.

On je prekinuo konferenciju poslije pitanja novinarke Pinka i optužbe da je pozivao na nasilan upad u zgradu Predsjedništva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR