Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vozač dobio kaznu od 3 700 eura

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: index.hr

Vozač dobio kaznu od 3 700 eura

Primjene novih odredbi Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima u Hrvatskoj tokom vikenda pokrenut je prekršajni postupak, u kojem je jedan vozač kažnjen visokom novčanom kaznom, saopštila je PU koprivničko-križevačka, a prenosi Index.hr.

Tako je u neđelju, 11. avgusta,  na Prekršajni dio Opštinskog suda u Koprivnici, Stalna služba Đurđevac, doveden 33-godišnji vozač koji je u 2.10 sati u Reki, u Ulici Kralja Zvonimira, upravljao neregistrovanim i neosiguranim automobilom prije stiecanja prava na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije, pod uticajem alkohola od 1,61 promila.

Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 27.700 kuna, što je oko 3 700 eura, i zabranom upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije devet mjesec.

Iz policije su podśetili kako nove odredbe Zakona o sigurnosti saobraćaja predviđaju snažnije kažnjavanje počinitelja 8 najtežih prekršaja za koje je utvrđeno da uzrokuju najveća i najteža stradanja u saobraćaju, a to su:

1. prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h,
2. vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na auto-putu,
3. namjerni prolazak kroz crveno svijetlo, odnosno prolazak kroz crveno svijetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svijetala,
4. odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere da li u organizmu ima alkohola ili droga,
5. vožnja pod uticajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod uticajem droga,
6. upravljanje vozilom prije sticanja prava,
7. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova,
8. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz saobraćaja ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera.  
 

Ostavi komentar

0/300