Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Gradonačelnica Supetra o Kolindi: Lažne suze, veliko hrvatstvo, sve je to gluma

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Buka

Gradonačelnica Supetra o Kolindi: Lažne suze, veliko hrvatstvo, sve je to gluma Foto: Screenshot Youtube

SDP-ova gradonačelnica Supetra Ivana Marković kritikovala je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović jer izbjegava da komentariše napad na Srbe u okolini Knina.

Grabar Kitarović je rekla kako će pričekati policijski izvještaj.

Marković, koja je široj javnosti postala poznata kad je jasno i nedvosmisleno osudila napad na sezonce iz Slavonije od kojih su neki Srbi, na Fejsbuku je napisala da je Kolinda u kampanji i boji se da izgubi koji glas.

"Kolinda nije reagovala na napade jer je u kampanji i boji se da ne izgubi koji glas. Žena je to, koju prije svega doživljavam da glumi svoju ulogu predsjednice i njoj je jedino i samo bitno da ostane predsjednica u svom ružičastom dvorcu.

Sve je to samo gluma, to bacanje na fudbalere, te lažne suze, ta ljubav, veliko hrvatstvo...Svaki njen potez unaprijed je isplaniran samo sa ciljem da se svidi svojim biračima i ostane na toj poziciji. Što se tiče Plenkovića, zadnjih godina u RH ustaštvo je normalizovano uz blagoslov politike koju on provodi.

Jedna od ostavštine evropski orijentisanog i uglađenog premijera biće što je radi svoje anemične odlučnosti mjesecima tolerisao ploču s ustaškim pozdravom u Jasenovcu i svojim nečinjenjem legitimirao taj pozdrav u javnost. Oboje svojim mlakim reakcijama snose veliki dio krivice za brojne napade na pripadnike dugih nacionalnosti samo radi toga što pripadaju drugoj vjeri ili drugačije pričaju. Svojim su činjenjem ili nečinjenjem direktno uticali na širenje nevjerovatne količine mržnje u društvu. Oštro osuđuju. I točka. Samo radi bontona, pristojnosti i ničeg drugog", napisala je SDP-ova gradonačelnica.

Ostavi komentar

0/300