Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Biće udaljen iz službe: Osumnjičenom za napad na Srbina kod Rijeke protvor do 30 dana

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Beta/Tanjug/B92

Biće udaljen iz službe: Osumnjičenom za napad na Srbina kod Rijeke protvor do 30 dana Ilustracija: Foto: Beta

Muškarac koji je osumnjičen da je napao i povrijedio Srbina Dobrivoja Arsića u Viškovu kod Rijeke, zaposlen je u Upravi civilne zaštite pri Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Iz policije je saopšteno da će 42-godišnji muškarac biti udaljen iz službe, u skladu sa zakonom, objavio je hrvatski portal Indeks.

Muškarac je uhapšen juče. 

Osumnjičeni je priveden uz krivičnu prijavu, a terete ga za djelo prijetnja i tjelesna povreda počinjena na osnovu nacionalne pripadnosti.

Županijski sud u Rijeci odredio je danas pritvor od 30 dana u istražnom postupku protiv 42-godišnjeg M.Š. iz Viškova, koji je uhapšen zbog prijetnji i fizičkog napada na hrvatskog državljanina srpske nacionalnosti.

Kako prenosi agencija Hina, M.Š. uhapšen je juče na graničnom prelazu Rupa, a budući da je zaposlen u državnoj službi civilne zaštite biće udaljen iz službe.

M.Š. je uhapšen zbog sumnje da je 20. avgusta u Viškovu napao i povrijedio 70-godišnjeg hrvatskog državljanina srpske nacionalnosti, a na prijedlog tužilaštva u Rijeci njemu je određen pritvor zbog opasnosti uticaja na svjedoke.

Istragom je utvrđeno da je ispred stambene zgrade u Viškovu do sukoba došlo zbog parkiranog vozila. Osumnjičeni je 70-godišnjem hrvatskom državljaninu, zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje i lakše ga povrijedio, prenijela je Hina. 

Ostavi komentar

0/300