16 °

max 21 ° / min 15 °

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mihajlović o izjavi Amfilohija: Zar u SPC-u nema nikog mudrijeg ko bolje razumije problem Kosova

Region

Comments 4

Mihajlović o izjavi Amfilohija: Zar u SPC-u nema nikog mudrijeg ko bolje razumije problem Kosova

Izvor: Beta

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović reagovala je danas na optužbe mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koga je nazvao izdajnikom, da je krajnje vrijeme da u Srbiji prestanu podjele na "patriote i izdajnike" i da su mnogo nesreće Srbiji donijeli oni koji su je dijelili.

"Zar u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), koja je svakako najzaslužnija za opstanak Srba na Kosovu i koja je zajedno sa našim građanima prošla kroz sve grozote svih ovih decenija, nema nikog mudrijeg, nekog ko malo bolje razumije problem Kosova", upitala je u pisanoj izjavi Mihajlović.

Ona se zapitala i da li u SPC postoje i neki drugi velikodostojnici koji znaju i imaju nešto drugo da kažu o Kosovu "osim bacanja kletvi, uvreda i podjele među ljudima".

"Ima li u SPC nekog razumnijeg od onog koji je držao parastos živim ljudima da sagleda kako Vlada Srbije i predsjednik Srbije pokušavaju da postignu kompromisno rješenje srpskog i albanskog naroda na Balkanu. Ili će i SPC samo dodatno da deli već dovoljno podijeljen narod na patriote i izdajnike", kaže Mihajlovićeva.

Dodala je i da je "sramno takvo ponašanje pojedinih crkvenih velikodostojnika".

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije upozorio je ranije danas da će vlast u Beogradu "izdati Kosovo ako im samo nešto daju" što, kako je naveo, povrđuje nedavna izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da priznanja Kosova nema bez "kompromisnog rješenja".

"Sram bilo njega i svakog drugog koji se odriče svoga bića, pamćenja, svetinja... Sramna je to priča", kazao je Amfilohije obraćajući se vernicima ispred crkve svetih apostola Petra i Pavla u Starom Rasu kod Novog Pazara, gde se obilježava 1.000 godina od prvog pisanog pomena Raško-prizrenske eparhije SP

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Снеки

Има председник Вучић ефикасан лек за то, али неће да га примени, не знам зашто....Да аболира Владику Артемија кога су ови облатили због тврдог става према косовском питању, па сад глуме заштитнике Косова...Да им зада коначан ударац, по моралном и сваком другом питању јер морал им није јача страна.

Djuro Vučinić

...ima mudrijih,ali sem g Amhilohija i Patrijarha SPC ,niko se ne bavi politikom. Njemu nije dosta što propovijeda Nemanjićku mitologiju,već se bavi dnevnom politikom,koju je CG vlast davno mogla sankcionicat,ali nije. Još sade "tikve zajedno"...