Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Hit na internetu: Kako Kolinda čita "Pipi Dugu Čarapu"

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Klix.ba

Hit na internetu: Kako Kolinda čita "Pipi Dugu Čarapu" Foto: Screenshot YouTube

Snimak iz aprila ove godine na kojem predśednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čita odlomak iz dječje knjige "Pipi Duga Čarapa", švedske autorke Astrid Lindgren, iznenada je, s razlogom, postao jako popularan.

Na početku snimka, Grabar-Kitarović objasnila je da se rado odazvala pozivu Martine Mihalić, inače nastavnice hrvatskog jezika koja predaje u Švedskoj, da pročita dio knjige "Pipi Duga Čarapa".

Ova knjiga je, smatra hrvatska predśednica, godinama dio djetinjstva đece širom svijeta koja uživaju u opisima veselih avantura neobične djevojčice.

Osim toga, Grabar-Kitarović je uporedila Astrid Lindgren sa Ivanom Brlić čije djelo "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" često čita s učenicima osnovnih škola.

"Predlažem da i vi pročitate djela Ivane Brlić-Mažuranić, ali i mnogih drugih hrvatskih književnika. Pozovite svoje roditelje, sestre i braću da čitaju s vama naglas kako biste slušali naše lijepe hrvatske riječi i prepoznali bogatstvo hrvatskog jezika. Čitajte i uživajte u tome", poručila je Grabar-Kitarović.

Ostavi komentar

0/300