13 °

max 24 ° / min 13 °

Petak

20.09.

24° / 13°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zašto trener uči đecu Primorca da im uzori budu Mandić i Vico, a ne Janovići i Brguljan

Izvor: Radio Kotor

Sport

Comments 43

Zašto trener uči đecu Primorca da im uzori budu Mandić i Vico, a ne Janovići i Brguljan

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Pioniri vaterpolo kluba "Primorac", đeca rođena 2013. i mlađa, osvojila su duplu krunu, nakon prvenstva pobijedili su i u Kupu Crne Gore. Titule su bile povod da gost Radija Kotor bude trener darovitih mališana Igor Kostić.

Na prvi pogled sve regularno, dok se ne pročita poruka koju je pedagog Kostić poslao ovom slavljeničkom prilikom! Koji je, po onome kako je njegove riječi prenio istoimeni portal, uz titule djece koju predvodi naveo još jedan dokaz superiornosti kotorske škole vaterpola.

- Za zlato Srbije na Olimpijskim igrama najzaslužniji su bili Mandić i Vico, djeca Primorca, a među ovim osvajačima kupova sigurno postoje neki novi Dušan ili Nemanja koje moramo sačuvati i proslaviti".

Kako razumjeti ovu poruku trenera Kostića? Da li je akcenat na "moramo sačuvati i proslaviti" ili na izboru Mandića i Vica za uzore? Ako odrastao čitalac ima dilemu kako da shvati rečeno, realno je da se makanjama još više pomuti u glavi šta je trener htio da im preporuči - da "ostanu" ili da krenu stopama Mandića i Vica.

Utisak je da je novinar odabirom fotografije dvojice reprezentativaca Srbije za ilustraciju teksta dao svoj doprinos "pravilnom" razumijevanju riječi trenera.

Igor Kostić na fotografijama djeluje kao čovjek sa dovoljno životnog i trenerskog iskustva da razumije koliko je važan i izbor riječi i izbor primjera. I koji bi trebalo da zna da je đeci koja su mu povjerena na učenje vaterpolo vještinama ali i sportsko vaspitanje prikladno kao uzore nuditi šampione poput braće Janović, Draška Brguljana i brojnih drugih koji su izabrali da igraju za svoju državu, a ne za tuđu.  

Pogledajte objavu na OVOM LINKU.

Komentari (43)

POŠALJI KOMENTAR

pera

@Nency 99% stanivništva zlatiborskog okruga je poreklom iz hercegovine ,A i to cetinje koje pominjete bilo je deo stare srpske hercehovinr

Boriša

@Boja au brate sta napisa ovo???Da nije bilo crkve i osecaja pripadnosti Crna Gora nikada nebi postojala!!!!!Crkva se prva usprotivila aleksandru zbog ukidanja Srbije i CG i stvaranje Jugoslavije.Pa jeli Vasilije Ostroski okupator???Stefan Nemanja rodjen u Podgorici okupator?????Aman vise sa trovanj

Boriša

@Nency vecina prezimena na Zlatiboru su poreklom iz Stare Hercegovine i zato ih i zovu ercovi!!!!!!!! a stara Heecegovina vi znate valjda sta je????Malo edukacije nije na odmet.Zdravi bili