Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sprema se "najluđi" trenersko-igrački tandem u svijetu?

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Sportsport.ba

Sprema se "najluđi" trenersko-igrački tandem u svijetu?

Legendarni Dijego Armando Maradona se vratio trenerskom poslu. "Mali zeleni" je pronašao novi angažman u domovini i, očekivano, u svom novom klubu je dočekan uz spektakl.

Pun stadion pozdravio je novog trenera Gimnasije iz La Plate, a Maradona će odmah morati da krene u potragu za novim napadačem.

Danas italijanska novinska agencija ANSA prenosi da bi Dani Osvaldo mogao da se vrati iz penzije i potpiše upravo za Gimnasiju.

Argentinski klub je u potrazi za novim špicem nakon što se povrijedio Lautaro Čavez, a navodno bi rješenje mogao da bude upravo 33-godišnji Osvaldo.

Iako njegovo fudbalsko umijeće nikada nije dovođeno u pitanje, Osvaldo je tokom karijere bio poznatiji po "vragolijama" van terena nego na terenu, a onda je sa 30 godina odlučio d ase povuče.

Odlučio je Osvalod da mu je dosta fudbala, da želi da bude slobodan čak iako će to značiti da će imati manje novca. Bivši italijanski reprezentativac (rodom iz argentinske prijestolnice) se posvetio muzici, pokojem poroku i toliko željenoj slobodi, ali čini se da mu je ideja o povratku na teren i saradnji sa legendarnim Maradonom zagolicala maštu.

Kako o Maradoninoj ličnosti nije potrebno trošiti riječi, vrlo brzo bismo mogli dobiti izuzetno zanimljiv trenersko-igrački tandem...

Inače, Osvaldo je tokom karijere nastupao za Leće, Atalantu, Romu, Fiorentinu, Espanjol, Juventus, Sautempton, Hurakan i Porto, a posljednji angažman je imao u Boci. 

Ostavi komentar

0/300