Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Preokret u Milanu: Ništa od Spaletija, ali stiže još jedan bivši Interov trener

| Postavio/la: Bojan Šuković

Preokret u Milanu: Ništa od Spaletija, ali stiže još jedan bivši Interov trener

Lučano Spaleti je juče pristao na rizik da usred sezone prezume posrnuli Milan, ali nije pristao da to uradi ispod svoje cijene. Iako je djelovalo da će doskorašnji trener Intera preuzeti Milan, od toga izgleda nema ništa i pregovori su zamrli.

Najbliži Milanovoj klupi je još jedan Interov bivši trener Stefano Pioli.

Milan i Inter nisu pronašli zajednički jezik sa Spaletijem o finansijama. Iskusni stručnjak je trenutno pod ugovorom sa Interom koji mu je ljetos uručio otkaz, ali i obavezao se da će mu plaćati 4.500.000 eura godišnje do ljeta 2021. godine. Na bruto nivou, Spaleti će za dvije sezone koštati Inter oko 20.000.000 eura jasno je da je i Nerazurima odgovaralo da ga se riješe.

Spaleti se nadao da će uspjeti da od Intera izvuče platu za cijelu ovu sezonu (4.5000.000 eura, a već su mu isplaćene tri mjesečne plate), a da onda sa Milanom potpiše trogodišnji ugovor vrijedan 5.000.000 eura.

Međutim, Interov prijedlog je bio najviše 2.000.000 eura otpremnine što se Spaletiju nije svidjelo. Inter nije želio da se cjenjka i sportski direktor Marota je poručio Spaletiju da više ni ta ponuda od 2.000.000 eura ne važi kada je već alav. 

Spaleti je bio izbor Zvonimira Bobana koji je pregovarao sa njim i predstavio mu vizije i očekivanja. Njih dvojica su našli zajednički jezik, ali Bobanova želja se na kraju nije ostvarila.

Milanov rezervni plan je Stefano Pioli. Takođe bivši Interov trener. Radio je i u Fjorentini, Laciju, Kjevu, Bolonji, brojnim manjim klubovima. Bez posla je od aprila kada je dobio otkaz u Firenci. 

Ako se opet ne desi neki čudan preokret, Pioli bi do kraja dana trebalo da dogovori sve detalje oko ugovora u Milanu.

Ostavi komentar

0/300