Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Svjetski šampion okončao karijeru

| Postavio/la: Bojan Šuković

Svjetski šampion okončao karijeru

Svjetski šampion Bastijan Švajnštajger okončao je veliku fudbalsku karijeru. Iskusni 35-godišnji vezista saopštio je danas da je stavio tačku na bilstavu epohu u kojoj je branio boje tri kluba Bajerna iz Minhena, Mančester Junajteda i Čikago Fajera. 

Sada je to postalo i zvanično poslije lijepih 17 godina u profesionalnom fudbalu, a suprug nekadašnje teniserke Ane Ivanović je to objavio na svom Instagram nalogu.

Poslije omladinskog staža u Minhenu i dugogodišnjeg igranja za prvi tim Bavaraca, Švajnštajger je 2015. prešao na Old Traford gdje se zadržao dvije godine, a potom se preselio u SAD. 

U velikoj i trofejnoj karijeri osvojio je Svjetsko prvenstvo sa Nnemačkom 2014. godine, zatim Ligu šampiona sa Bajernom 2013. kao i osam šampionskih titula u Bundesligi sa Bavarcima.

Zanimljivo, informacija o Švajnijevom penzionisanju stigla je samo nekoliko sati nakon što je selektor Njemačke Joahim Lev izjavio da računa na njega.

"Još uvinek se ne zna da li će završiti karijeru. Basti je jedan od najboljih fudbalera koje je Njemačka ikada proizvela i ukoliko to želi za njega će uvijek biti mjesta u našoj reprezentaciji", izjavio je Lev.

Ostavi komentar

0/300