13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hadžibegić: Crna Gora može pobijediti Bugarsku

Fudbal

Comments 0

Hadžibegić: Crna Gora može pobijediti Bugarsku

Izvor: Mina

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ukoliko bude na nivou svojih mogućnosti može pobijediti Bugarsku, ocijenio je selektor Faruk Hadžibegić.

Crna Gora i Bugarska odigraće sjutra u Podgorici utakmicu A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Hadžibegić smatra da Bugarska ima kvalitet, ali da Crna Gora može da je nadigra.

On je naglasio da ne bi bila katastrofa ukoliko Crna Gora završi na posljednjem mjestu, ali da je sramota ukoliko se ne izbjegne peto mjesto u grupi.

"Logično je da imamo takmičarsku želju, to je sportski. Nećemo padati u euforiju, a ni u katastrofu, ali se ne stidim da kažem da želim pobjede i da ne volim da budem posljednji u grupi. Rezultat je proces malo dužeg rada, potrebno je da se sklope stvari – da smo kompletni, da nema povreda“, rekao je Hadžibegić na konferenciji za novinare.

On je, komentarišući situaciju uoči mečeva sa Bugarskom i Kosovom, kazao da je samo rezultatima mogu promijeniti.

"Svjesni smo gdje smo i da su tribine prazne, ali ne stvara se ništa na jednom meču. Svaka utakmica je šansa i moramo da uradimo sve da je iskoristimo. Nije normalno da budemo peti, ali mi moramo da stvorimo uslove da zainteresujemo publiku. Osnovna stvar je da pobijedimo, jer prolazimo kroz težak period, a vjerujemo u bolje sjutra", rekao je Hadžibegić.

On je naglasio da vjeruje da su bolje odradili pripreme nego prethodne i da očekuje pobjedu.

Prema njegovim riječima, pobjeda mora biti razlog svakog okupljanja nacionalnog tima.

On je istakao da mu rezultati u posljednjim mečevima ne daju za pravo da kaže da je njegov tim bolji, navodeći da će pod Gorici igrati dva po kvalitetu slična tima.

“Onog momenta kada budemo kompletni, kada napravimo pobjedničku atmosferu, nećemo davati prednost nijednom rivalu. Razlog svakog okupljanja mora da bude pobjeda, a ne priča o situaciji, povredama, ima li ili nema publike“, rekao je Hadžibegić.

On je podsjetio da za duel sa Bugarskom ne može da računa na Žarka Tomaševića, Marka Vešovića i Marka Bakića, dok je pod znakom pitanja nastup Vukana Savićevića.

Vezista Nikola Vukčević kazao je da je Crna Gora odavno ostala bez šansi da se bori za plasman na šampionat, ali da ima obavezu da na pozitivan način završi takmičarski ciklus.

"Dueli sa Bugarskom i Kosovom su bitni zbog nas, reprezentacije, navijača, Saveza. Ne možemo, ne smijemo da dozvolimo da budemo posljednji u grupi. Biće to ispit na psihološkom planu, više nego na takmičarskom", kazao je Vukčević.

On je podsjetio da je Crna Gora dosta očekivala od ovog kvalifikacionog ciklusa.

"Pokazali smo u Sofiji da možemo da igramo sa Bugarskom, sada smo domaćini, trebalo bi da bude lakše. Kosovu je bitna utakmica, a mi tamo igramo za našu zemlju, naš grb, našu reprezentaciju", rekao jeVukčević.

On vjeruje da se utakmica u Sofiji završila kako je trebalo i bilo fer, možda bi kvalifikacije otišle u drugom smjeru.

Vezista španskog Levantea apelovao je na navijače da dođu u što većem broju i pomognu reprezentaciji da ostvari pobjedu.

"Takav je mentalitet, a i mi snosimo krivicu što stadion nije pun. Volio bih da dođu, mi smo poznati po ambijentu na stadionu i podršci. Mogu da im obećam da ćemo dati maksimum", zaključio je Vukčević.

Crna Gora i Bugarska bez pobjede su u dosadašnjem diju kvalifikacija, sa po dva remija i tri poraza.

Međusobni duel u Sofiji završen je neriješeno 1:1.

Utakmica na stadionu podg Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR