Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Otkrivena misterija: "Dobro da smo izvukli živu glavu i da niko nije povrijeđen"

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Sportske.net

Otkrivena misterija: "Dobro da smo izvukli živu glavu i da niko nije povrijeđen"

Nije bilo slike, nije bilo gledalaca, dvojici članova južnokorejske delegacije bilo je dozvoljeno da tvituju, ali samo rezultat i izmjene.

Na kraju, duel dvije Koreje u Pjongjangu je završen bez golova, ali kako je otkrio napadač Totenhema Son, ne i bez problema.

"Kako je bilo? Dobro da smo izvukli živu glavu i da niko nije povrijeđen. Nikada nisam igrao ovakvu utakmicu, nije bilo žive duše, a letjeli su udarci i uvrede", rekao je najpoznatiji igračl Južne Koreje.

Podijeljena zemlja je u tehničkom ratu 70 godina, posljednji put su igrali u Pjongjangu 1990. Kada je u nekim prethodnim kvalifikacijama Sjeverna Koreja bila domaćin, igrali su u Kini.

"Psovali su nas i pljuvali, dobio sam i nekoliko udaraca pesnicom u lice, jasno da fudbal nije bio u prvom planu", dodaje fudbaler Južne Koreje.

Bilo je mnogo opasnih startova, Sjeverna Koreja je doslovno prebila protivnika.

"Kao u ratu, oni su na taj način shvatili utakmicu", objasnio je odlični fudbaler.

"Jeste bilo mnogo tenzija, ali mi se nismo držali dogovora. Nismo dali gol na vriheme, poslije je domaćin uz pomoć sudije krao vrijeme, nije se ni igralo u drugom poluvremenu", rekao je Portugalac Bento.

U svakom slučaju, vruć doček, oba tima imaju po sedam bodova, ali Sjeverna Koreja će morati u Seul 4. juna, teško da će im se rivali svetiti na ovakav način, ali nema sumnje da će učiniti sve da ih ubjedljivo pobijede.

Ostavi komentar

0/300