16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skandal u Španiji: Prekinuta utakmica zbog teških prijetnji i uvreda

Fudbal

Comments 1

Skandal u Španiji: Prekinuta utakmica zbog teških prijetnji i uvreda

Izvor: B92

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Utakmica druge lige Španije između Rajo Valjekana i Albasetea prekinuta je nakon što su Ukrajincu Romanu Zozuliji domaći navijači uzvikivali da je nacista.

Organizaciono tijelo Segunde saopštilo je da je saglasno sa odlukom sudije Hose Antonio Lopeza Toka da prekine utakmicu, za koju je rekao da je donijeta na zahtjev obje ekipe zbog "teških uvreda i prijetnji" upućenih Zozuliji, prenio je Rojters.

Prema španskoj radio stanici Cadena Ser, navijači Rajo Valjekana pjevali su "Zozulia, ti si nacista" ukrajinskom napadaču (30), koji je vrlo kratko bio na pozajmici u klubu iz Madrida u februaru 2017. godine.

Na svom prvom i jedinom treningu sa klubom, Zozulija je bio ljut na prijem navijača, koji su ga optužili da pripada krajnje desničarskom pokretu u svojoj zemlji.

Zozulija, koji nikada nije porekao pripadnost krajnje desnim grupama, odmah se vratio u matični klub Real Betis prije nego što je 2017. potpisao za Albasete kao slobodan agent.

On je na društvenim mrežama često kačio fotografije sa desničarskim obilježjima i javno podržavao kaznene akcije ukrajinske vojske protiv civila u Donbasu.

Rojters je kontaktirao oba kluba kako bi zatražio komentar. Rajo je na Tviteru objavio kratko saopštenje u kome se potvrđuje da je igra prekinuta zbog "skandala i uvreda koji su se čuli tokom prvog poluvremena".

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, a meč nije nastavljen.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Nije mi jasno kako ga ranije nije kaznila Fudbalska federacija Spanije ako je to javno objavljivao.A i klub.Po meni navijaci su potpuno u pravu..