15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konte i Kapelo obnovili sukob star 15 godina

Fudbal

Comments 0

Konte i Kapelo obnovili sukob star 15 godina

Izvor: Sportske.net

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Manje je poznato da se Fabio Kapelo i Antonio Konte ne podnose. U pitanju je odnos iz igračkih dana, tačnije kada je Konte bio u poznim godinama karijere, a Kapelo stigao iz Rome u Juventusu i sa sobom doveo Brazilca Emersona.

Popularni "Puma" i Alesio Takinardi, čak i Emanuele Blasi su bili Kapelovi izbori, a Konte je poslije gotovo 15 godina i kapitenske trake morao da se pokupi i ode iz Juventusa.

Sadašnji trener Intera je napustio fudbal u 35. godini života, odbio je sve ponude i krenuo kao pomoćnik u Sijeni u ispostavilo se blistavu trenersku karijeru.

Ali, Kapela ne voli, i iako izbnegava da priča o tome, temperament, ili u Konteovom slučaju, vulkanska lava izbije na površinu.

Naime, situacija je sljedeća, od dolaska u Inter, Konte ima problem sa Kapelom koji se povukao, radi kao stručni konsultant na televiziji i često na neki način omalovažava Lukakua, ali i igru Intera.

Najnoviji sukob izbio je sinoć nakon ubjedljive pobjede Intera u Napulju kojom je Konteov tim zadržao korak u borbi sa Juventusom.

Konte je aludirao na kritike koje je Kapelo upućivao na račun Lukakua kada je stigao u Inter.

Sada je Belgijanac pokazao koliko može, 14 golova u 18 mečeva.

"Lako je pričati sada, ali nazivali su ga majmunom, dok sam ja govorio da je nebrušeni dijamant, htio sam ga u Čelsiju, ali i u Juventusu", kaže Konte.

Iznervirala ga je Kapelova konstatacija da je Inter ekipa koja igra na kontru. U Italiji to zovu "provincijalizmom", odlikom malih timova koji se nabiju na svoju polovinu i čekaju šansu da eventualno iskoriste brisani prostor i iznenade rivala.

"To nije istina, i predstavlja zlonamjernu konstrukciju, ne možete da kažete za ekipu koja drži loptu u svojim nogama da je defanzivna. Ne igramo na kontru, dominiramo, a kada se povučemo, to je jer imamo rezultat i čekamo priliku da dotučemo rivala, Dobili smo i to je najvažnije u ovom trenutku dok se borimo da održimo korak sa Juventusom", rekao je Konte koga u narednom kolu čeka težak ispit protiv Atalante.

Ali i Juventus gostuje Romi, pa će svakako narednog vikenda ova dva tima biti na iskušenjima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR