18 °

max 18 ° / min 13 °

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 16°

Subota

12.10.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Baru uspješno završen "Barsa Akademija" ljetnji fudbalski kamp

Fudbal

Tag Gallery
Comments 1

U Baru uspješno završen "Barsa Akademija" ljetnji fudbalski kamp

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Barsa Akademija ljetni fudbalski kamp održan je u Baru, od srijede do neđelje. Ovaj prestižni kamp okupio je talentovane dječake i djevojčice iz raznih zemalja, uključujući Crnu Goru, Albaniju, Kosovo, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Češku, Italiju i Belgiju, pružajući im priliku da unaprijede svoje fudbalske vještine pod stručnim nadzorom trenera iz čuvene La Masia škole.

Akademija oponaša model igre uspostavljen u svim kategorijama FC Barselone, a cilj projekta je proširiti brend Barse u Crnoj Gori, kroz prenošenje klupske filozofije rada, kreativnog stila igre i razvijanja vrijednosti poštovanja, truda, timskog rada i poniznosti.

Kamp je bio intenzivan i sadržajan, sa dnevnim treninzima koji su se fokusirali na tehniku, taktiku, fizičku pripremu i mentalnu snagu. Svaki dan bio je ispunjen raznovrsnim aktivnostima, uključujući jutarnje i popodnevne treninge, edukativne radionice i časove španskog jezika. Djeca su imala priliku da se druže, stvaraju nova prijateljstva i uče jedni od drugih, čime je dodatno obogaćeno njihovo iskustvo.

Poseban događaj bio je četvrti dan kada su se učesnici odmarali na bazenu, ali su mislima bili usmjereni na popodnevne utakmice. Ova kombinacija odmora i pripreme za igru omogućila je djeci da se opuste, ali i da ostanu fokusirani na svoje ciljeve.

Peti i finalni dan kampa donio je nevjerovatno uzbuđenje. Atmosfera je bila na vrhuncu jer su završene finalne utakmice, a djeca su radila fizička testiranja i učestvovala u lekcijama španskog jezika. Posebno smo ponosni što možemo objaviti da je Dacić Amar iz fudbalskog kluba Stari Aerodrom proglašen najboljim igračem kampa, osvojivši nagradu - 7 dana treniranja u La Masiji u Barseloni.

Svečana ceremonija zatvaranja kampa održana je u nedjelju, gdje su svi učesnici dobili certifikate o učešću i prigodne poklone. Treneri su pohvalili trud i napredak svih učesnika, ističući izuzetnu volju za učenjem i napredovanjem.

Ovaj kamp nije bio samo prilika za fudbalski trening, već i za kulturnu razmjenu i stvaranje novih prijateljstava. Djeca su se upoznala sa različitim kulturama i jezicima, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo.

"Zahvaljujemo se svim prijateljima kampa koji su omogućili realizaciju ovog projekta na najvišem nivou. Njihova podrška bila je ključna za uspjeh kampa i pružanje nezaboravnog iskustva svim učesnicima", stoji u saopštenju organizatora.

Planovi za narednu godinu već su u toku kako nam je rekao direktor kampa Lazar Martinović,, a cilj je da Barca Akademija ljetni kamp u Baru postane tradicija.

"Nadamo se da ćemo sljedeće godine ugostiti još veći broj mladih fudbalera i fudbalerki, te im pružiti priliku da unaprijede svoje vještine i stvore uspomene koje će nositi cijeli život. Barcelona Academy kamp vratio se u Crnu Goru nakon osam godina. Ovaj povratak ne bi bio moguć bez povjerenja i podrške naših dragocjenih partnera iz Hrvatske, gospođe Marijane Vuletić, koordinatorice Barselone, i gospodina Branka Pavlice, vlasnika licence za Jugoistočnu Evropu. Zahvaljujemo se svim roditeljima na povjerenju i svim učesnicima na entuzijazmu i predanosti. Vidimo se sljedeće godine u Baru, na novom izdanju Barca Akademija ljetnjeg fudbalskog kampa!"

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ranko Smolović

Bilo je prelijepo, nezaboravno, ali prije svega profesionalno. Djeca su uživala u treninzima i novim iskustvima.