17 °

max 19 ° / min 17 °

Petak

18.10.

19° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fudbalerke kreću po nove bodove: Očekujemo dvije pobjede

Fudbal

Comments 0

Fudbalerke kreću po nove bodove: Očekujemo dvije pobjede

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Naše ženska seniorska reprezentacija u srijedu preko Kopenhagena putuje na Farska Ostrva, gdje će u petak od 17:45h odigrati pretposljednji meč u grupi C3 kvalifikacija za EURO 2025.

Crna Gora je uoči raspleta grupne faze lider grupe, sa 10 bodova, koliko ima i Grčka, uz bolju gol-razliku od selekcije koju će dočekati 16. jula na Trening kampu FSCG u Podgorici od 19 časova.

Maša Tomašević i Ivana Boričić, najmlađe članice naše selekcije, ističu da je samo duel protiv Farskih Ostrva u fokusu, iako je utakmica sa Grčkom odlučujuća u borbi za prvo mjesto, koje sigurno vodi u prvi krug baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

“Očekujemo dvije pobjede, ali sada razmišljamo samo o prvoj utakmici. Ako slavimo na Farskim Ostrvima, sve će biti mnogo lakše”, kaže 16-godišnja Maša Tomašević.

“Sa stavom da osvojimo prvo mjesto smo ušle u kvalifikacije i vjerujem da smo na korak da ostvarimo to što želimo”, ističe 19-godišnja Ivana Boričić.

Crna Gora je u Podgorici pobijedila Farska Ostrva sa 5:1, istog rivala je u novembru prošle godine, u okviru UEFA Lige nacije, na domaćem terenu savladala sa čak 9:0.

“Na prethodnom gostovanju Farskim Ostrvima bilo je samo 1:0 za nas, tako da znamo da nas čeka težak meč. Moramo da se dobro spremimo i da pokažemo šta znamo. Ne smijemo da se opustimo nijednog momenta, jer bismo mogle da budemo kažnjene. Ako uđemo jako i koncentrisano u utakmicu, mislim da nećemo imati problema, jer smo kvalitetniji tim”, ističe Tomašević.

“Sigurno da nam neće biti lako kao u Podgorici. Daćemo sto posto da dođemo do važne pobjede, jer smo svjesne da samo tako možemo da potvrdimo da smo bolje od Faranki”, kaže Boričić.

Crna Gora bi osvajanjem prvog mjesta u grupi osigurala mjesto u baražu za EURO, mada bi i druga pozicija trebalo da bude dovoljna, jer u baraž idu tri najbolje drugoplasirane selekcije iz pet grupa Lige C.

“Samo dvije utakmice nas dijele od velikog uspjeha. Vjerujem da ćemo uspjeti u našem cilju, zaslužujemo to po svemu što pokazujemo i kvalitetu koji imamo”, zaključuje Maša Tomašević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR