22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Suarezov posljednji ples, Urugvajcima bronza

Izvor: EPA-EFE

Fudbal

Comments 0

Suarezov posljednji ples, Urugvajcima bronza

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Fudbalska reprezentacija Urugvaja osvojila je broznanu medalju na Kopa Americi, pošto je noćas nakon penala pobijedila Kanadu. Poslije regularnog dijela susreta bilo je 2:2, pošto je Luis Suarez u posljednjim trenucima susreta pogodio za penal seriju u kojoj je i pogodio u četvrtoj za pobjedu.

Ujedno, ova utakmica će se pamtiti upravo po "El Pistoleru", koji je odigrao svoj posljednji zvanični meč u dresu Urugvaja i pamtiće se više po tome nego po bronzanoj medalji, koja je Urugvajcima slaba utjeha...

Urugvaj je bolje otvorio meč i već u osmom minutu Bentankur je iskoristio asistenciju Kaseresa za 0:1.

Ali, Kanađani su se vratili i izjednačili poslije 14 minuta, pošto je u 22. Kone pogodio poslije asistencije Bombita, a rezultat 1:1 ostao je aktivan i na poluvremenu.

Marselo Bjelsa je odmah na poluvremenu uveo Luisa Suareza umjesto Darvina Nunjeza, a "Pistolero" je do kraja i postao heroj utakmice.

Ipak, golova nije bilo sve do 80. minuta, a onda je Džonatan Dejvid šokirao Urugvajce za 2:1.

Urugvaj je u finišu krenuo na sve ili ništa, a u drugom minutu nadoknade poslije lijepe akcije po desnoj strani, Himenez je pravovremeno proigrao Suareza koji je u svom stilu poslao loptu pod prečku za 2:2 i odlazak u penal seriju.

U penal seriji, sva četvorica Urugvajaca su pogađala - Valverde, Bentankur, De Araskaeta i potom Luis Suarez, dok je za Kanađane u trećoj seriji promašio Kone, a u posljednjoj petoj i Dejvid.

Urugvaj je tako osvojio bronzanu medalju, koju niko neće pamtiti, podsjećamo da EURO nema utakmicu za treće mjesto, dok je u Južnoj Americi pravilo drugačije...

Ujedno, ovo je bila najvjerovatnije i posljednja zvanična utakmica za legendarnog "El Pistolera", postao je najstariji strijelac u istoriji svoje zemlje i definitivno odlazi kao jedan od najvećih, zbog čega je i zaslužio da ga igrači ovako pozdrave na kraju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR