23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Argentina odbranila titulu, finale obilježili neredi i odlaganje meča

Izvor: EPA-EFE

Fudbal

Comments 0

Argentina odbranila titulu, finale obilježili neredi i odlaganje meča

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Neredi, loša organizacija, odlaganje meča i pobjeda Argentine, tako bi se moglo opisati finale Kopa Amerika.

Haotična situacija, na velikoj vrućini navijači su čekali satima da uđu na stadion, stroga bezbJedosnosna provjera je izazvala nervozu i incidente, na kraju su navijači Kolumbije provalili neke od kapija. Na kraju, kako bi izbjegli potencijalnu katastrofu i stampedo, organizatori su otvorili sve kapije, pa se procjenjuje da je oko 7000 više ljudi bilo na stadionu nego što je kapacitet popularnog "Hard Roka" na Floridi.

Ovo stavlja stvari u drugačiju perspektivu kada je Mundijal u pitanju, na ovom mjestu bi trebalo da se odigra sedam mečeva šampionata svijeta 2026. godine.

Argentina se na kraju radovala, iako su poslije sat vremena morali bez povrijeđenog i uplakanog Mesija koga su "Kafeterosi" bukvalno pretukli u finalu.

Iako je šampion bio nešto bliži pobjedi u regularnom dijelu, meč je otišao u produžetak. Prema pravilima samo finalna utakmica se igra na produžetak, da su se timovi sastali u nekoj od ranijih faza, odmah bi se šutirali penali.

Ovako, penale je sprIječio Lautaro Martinez, zla kob za Kolumbiju. Interov "Bik" je postigao jedini gol i prije dvije i po godine kada je Argentina slavila u kvalifikacijam za Mundijal. I to je bio posljednji poraz Kolumbije, uslijedila je serija od 25 mečeva, 19 pobjeda i šest remija. I ovo se računa kao remi, ostaju neporaženi nakon 90 minuta, ali slaba je utjeha, na kraju je Lautaro donio 16. krunu za "albi-seleste" u istoriji.

Odbranili su titulu iz Brazila i dalje drže svjetsku titulu i svakako će biti jedan od favorita i na američkom Mundijalu!

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR