15 °

max 21 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poketino na klupi SAD-a

Izvor: EPA-EFE

Fudbal

Comments 0

Poketino na klupi SAD-a

Izvor: mozzartsport

Autor: Antena M

  • Viber

Velika očekivanja imaju u Sjedinjenim Američkim Državama od svojih fudbalera na Svjetskom prvenstvu koje će 2026. organizovati zajedno sa Meksikom i Kanadom. S obzirom na to da uvertira nije bila dobro, pošto su Sokerosi podbacili na nedavnom Kopa Amerika organizovanom takođe na njihovom tlu (ispali u grupnoj fazi), smijenjen je selektor Greg Berlhater, a na njegovo mjesto će, kako stvari stoje, Maurisio Poketino.

Argentinac je već dogovorio sve uslove sa Fudbalskim savezom SAD, piše engleski Dejli Telegraf, mada nema konkretnih detalja o dužini ugovora i visini plate.

Poketino je prošle sezone vodio Čelsi, ali je podbacio pošto su londonski Plavci završili tek na šestom mjestu, pa će na međunarodnoj sceni morati da igraju plej-of za Ligu konferencije, takmičenje daleko ispod renomea kluba. Iako je njegovo mjesto uveliko preuzeo Enco Mareska, u ugovoru 52-godišnjeg stratega i Čelsija postojala je klauzula da klubu pripada obeštećenje od skoro 6.000.000 evra ukoliko Argentinac u roku od šest mjeseci po odlasku preuzme neku od prvih šest ekipa na tabeli Premijer lige. Kako to nije slučaj, Plavci će ostati bez pomenutog bonusa.

Po pisanju Dejli Telegrafa, i Engleska će ostati bez potencijalnog selektora pošto je navodno Maurisio Poketino bio među vodećim kandidatima da naslijedi Gereta Sautgejta. Ipak, Englezi su odlučili da u septembarskim mečevima Lige nacija reprezentaciju vodi Li Karsli, pa tek onda da definišu dugoročnije rješenje. Očigledno da Poketino nije želio da čeka.

Ovo će nekadašnjem treneru Espanjola, Sautemptona, Totenhemam, Pari Sen Žermena i Čelsija biti prvi put da sjedi na klupi nekog nacionalnog tima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR