22 °

max 22 ° / min 15 °

Petak

20.09.

22° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sautgejt ima novi posao

Fudbal

Comments 0

Sautgejt ima novi posao

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Doskorašnji selektor reprezentacije Engleske ispunio je datu riječ i nakon neuspjeha u finalu Evropskog prvenstva povukao se sa te funkcije. Nakon napuštanja mjesta na čelu Tri lava mnoge je zanimalo gdje bi to Sautgejt mogao da nasavi karijeru.

Kako za sada stvari stoj nekadašnji fudbaler Kristal Palasa, Aston Vile i Midlsbroa neće preuzeti novu ekipu, te će posao trenera zamijeniti zvanjem UEFA stručnjaka i tehničkog posmatrača u godinama koje predstoje.

Zadatak tehničkog posmatrača je da prati i analizira fudbalske utakmice sa prije svega trenerskog i taktičkog, ali i igračkog aspekta. Njihov cilj je da potpomognu Evropsku kuću fudbala da uvidi nove trendove, navike i taktike, kojima teže moderni treneri i timovi u savremenom fudbalu.

Sautgejtu će imati pristup svim neophodnim resursima između ostalog i kamerama iz najrazličitijih uglova, ali i onim specijalizovanim, koje će se nalaziti iza gola.

Dakle najjednostavnije rečeno Geret Sautgejt će postati radnik UEFA, sa zadatkom da svojim poslodavcima približnije objasni i protumači strategije i sisteme koji se u datom trenutku najčešće koriste, kako bi oni bili svjesni novih trendova i išli u korak sa njima, ali i stekli mogućnost da unaprijede edukaciju za nove, mlade generacije fudbalskih trenera.

Dvostrukom vicešampionu Evrope u novom poslu društvo će praviti još jedan prekaljeni engleski stručnjak Dejvid Mojes, doskorašnji trener Vest Hema.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR