14 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 13°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 13°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

23° / 13°

Četvrtak

17.10.

21° / 16°

Petak

18.10.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Maestralni De Hea vodio Fiorentinu do pobjede nad Milanom

Izvor: EPA-EFE

Fudbal

Comments 0

Maestralni De Hea vodio Fiorentinu do pobjede nad Milanom

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Fudbaleri Fiorentine savladali su u Firenci ekipu Milana rezultatom 2:1 u meču sedmog kola italijanske Serije A.

Apsolutni heroj domaće ekipe večeras je bio maestralni David De Hea koji je odbranio čak dva penala što je bilo prelomno u konačnom ishodu derbija kola u Toskani.

Sudija Paireto je na Artemio Frankiju tri puta pokazivao na bijelu tačku, a prvi put bilo je to u šesnaestercu "Rosonera" gdje je Teo Ernandez oborio Dodoa.

Poslije VAR asistencije, loptu na bijelu tačku postavio je Kean, ali je Majk Menjon uspio da odbrani pokušaj bivšeg napadača Juventusa u 22. minutu.

Igrao se 35. minut kada je Jasin Adli probio po desnoj strani ivice kaznenog prostora i sjajnim udarcem u dalji ugao zatresao mrežu Milana.

Pareto je imao pune ruke posla uzevši u obzir da je krajem prvog poluvremena dosudio novi jedanaesterac, ovoga puta u kaznenom prostoru "Ljubičastih" gdje je Ranijeri napravio prekršaj.

Na scenu je tada stupio večeras maestralni David De Hea. Nekadašnji golman Mančester junajteda "spustio je rampu" Ernandezu čiji je udarac sa bijele tačke uspio da odbrani, a osujetio je i pokušaj Ejbrahama odmah nakon toga.

Početak drugog poluvremena obilježio je poništeni gol Keana, a kasnije i novi penal koji je napadač Fiorentine napravio u sopstvenom kaznenom prostoru.

Loptu je ovoga puta preuzeo Ejbraham, ali ishod je bio isti jer je De Hea odbranio i drugi penal na ovom meču u 56. minutu.

Četiri minuta kasnije, pak, Španac nije mogao ništa poslije lijepe akcije Ernandeza i Kristijana Pulišića koji je izjednačio rezultat.

Kazna za promašaje Milana stigla je u 73. minutu kada je Albert Gudmundson raspalio po lopti i matirao Menjona.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR