13 °

max 20 ° / min 13 °

Nedjelja

13.10.

20° / 13°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

22° / 13°

Srijeda

16.10.

22° / 11°

Četvrtak

17.10.

19° / 13°

Petak

18.10.

20° / 13°

Subota

19.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vraća se Jirgen Klop!

Izvor: EPA-EFE

Fudbal

Comments 0

Vraća se Jirgen Klop!

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Jirgen Klop se vraća trenerskom poslu, ali na jedan do sada neviđeni način.

Kako je otkrio pouzdani Florijan Pletenberg, Klop je potpisao ugovor sa Red Bulom koji će biti na snazi od 1. januara 2025. godine i u pitanju je "višegodišnji projekat".

Ali, zanimljiviji dio je - šta će tačno biti Klopov posao?

Kako su tačno naveli, Klop postaje "Global head of soccer", što znači da će biti "šef fudbalskih operacija" i savjetnik svim trenerima pod okriljem Red Bula, a to su - Lajpcig, Salcburg, Lids, kao najpoznatiji u Evropi i Njujork u MLS ligi i brazilski Bragantino.

Skaj sport navodi da će Klopov glavni zadatak biti da savjetuje sve glavne trenere, ali u gotovo svim aspektima fudbala, ne samo igre. Odnosno, baviće se i trenerskim poslom, ali i zajedničkom, prepoznatljivom filozofijom koju Red Bul želi da gaje njegovi timovi, kao i razvoj mladih igrača, talenata, međutim i razvoj trenera i u mlađim kategorijama.

Takođe, Klop će biti u komunikaciji i sa skauting službama, jer je u interesu Red Bula da nastavi da dovodi potencijalne buduće svjetske zvijezde, a svi znamo koliko igrača su "napravili" Lajpcig i Salcburg i da su bili "most" od manjih klubova ka najvećim u Evropi.

Glavni operativac koji je zaslužan što je ubijedio Klopa da prihvati ovu poziciju je Oliver Minclaf, koji je bio u Lajpcigu od 2014. do 2022. godine, a od tada je zadužen za sve sportske projekte Red Bula, uključujući i formulu 1. On je želio da Klop bude zadužen za apsolutno sve fudbalske operacije i da mu ponudi do sada neviđeni trenerski posao.

Za kraj, još jedna važna informacija jeste i posebna klauzula u Klopovom ugovoru, a to je da u bilo kom trenutku može da postane - selektor Njemačke!

Naravno, Klop je uvijek bio interesantan Savezu, ali trenutno Julijan Nagelsman uživa veliko povjerenje i sigurno će voditi Njemačku na Mundijalu 2026. godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR