Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko najbolje posluje u posljednjih pet godina

Košarka

Tag Gallery
Comments 0

Ko najbolje posluje u posljednjih pet godina

Izvor: Mozzartsport.com

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Atletiko se otima, koprca, pokušava posljednjim adutom - prijeti tužbom, ali situacija je, čini se, jasna kao dan - Antoan Grizman je novi igrač Barselone i to se neće promijeniti. Baš kao što je najavljeno Katalonci su aktivirali otkupnu klauzulu za francuskog reprezentativca i dobili najveće pojačanje ovog ljeta za 120.000.000 eura.

Tom cifrom Barsa je prebacila 200.000.000 utrošenih samo ovog ljeta, pošto je prethodno pazarila Frenkija de Jonga (75.000.000), golmana Netoa (26.000.000) i mladog beka Emersona iz Brazila (12.000.000).  

To su sve manje više poznati podaci. Ono što je zanimljivo jeste je da je s ovom posljednjom akvizicijom Barselona i zvanično postala najveći svjetski trošadžija. Da, dobro ste pročitali, španski velikan preskočio je čak i Mančester Siti, kada računamo sve prijelazne rokove u posljednjih pet godina, dakle od 2014. S današnjih 120.000.000 eura najbolji tim Primere premašio je magičnu cifru od MILIJARDU eura potrošenih na pojačanja. Precizno, Barselona je zaključno s današnjim danom za obeštećenja iskeširala 1.080.000.000 eura! 

Poslije Luisa Suareza, Filipea Kutinja, Usmana Dembelea i Frenkija de Jonga, Grizman je peti fudbaler od sredine 2014. na koga Barselona troši najmanje 60.000.000 eura. 

Da ne pominjemo one "sitne" poslove od po 30 i 40 miliona poput transfera Arde Turana, Andrea Gomeša, Paka Alkasera, Paulinja, Semeda, Malkoma, Artura... Bilo je tu dosta promašaja, ali uspjeli su Katalonci koliko-toliko da se iščupaju i naprave kakav-takav balans, ponajviše prodajom Nejmara.

Za ovih pet godina Barselonina zarada od prodaje iznosi 627.000.000. Najveći dio tog kolača otpada upravo na Nejmara. Naravno, niko ne bi trebalo da se iznenadi ukoliko se ona cifra od milijardu i kusur miliona eura još ovog ljeta poveća i Barsa dodatno pobjegne prvom pratiocu Mančester Sitiju. Sportska štampa iz dana u dan bruji kako postoji ozbiljna mogućnost da se Nejmar vrati na Nou Kamp, a to bi svakako bio još jedan multimilionski posao. 

Do tada, u tabeli imate priliku da vidite kako izgleda lista TOP 10 najvećih ulagača (ili trošadžija, ako vam je milije) od 2014. pa do današnjeg dana. Zanimljivo je baciti pogled i na drugu kolonu u kojoj su prihodi istih tih klubova isključivo od prodaje igrača. Lako je primijetiti da je Roma jedina u plusu, odnosno da Atletiko i Čelsi imaju ponajbolji balans. 

Najveću razliku između rashoda i prihoda u prethodnih pet godina imali su mančesterski rivali, Junajted i Siti.  

Zanimljivo je primijetiti i to da su Atletiko i Čelsi najviše prihodovali od prodaje svojih fudbalera. Oba kluba inkasirala su preko 700.000.000 eura od 2014. do ovog ljeta... 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR