Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Ukoliko sam podržao kandidaturu nekog Srbina, sjutra ću dati otkaz"

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: sportsport.ba

"Ukoliko sam podržao kandidaturu nekog Srbina, sjutra ću dati otkaz" Foto: Sportsport.ba

Slavni turski košarkaš Hedo Turkoglu komentarisao je nedavne izbore za predsjednika FIBA Evropa, kao i navode da je imao svoje favorite.

Predsjednik Košarkaškog saveza Turske poslao je pismo ostalim evropskim federacijama i određeni dio javnosti optužuje ga da je pokušao tim pismom da utiče na njihovu odluku.

"Ukoliko prevedete to pismo koje sam poslao na 49 različitih adresa i u njemu pronađete ijednu riječ kojom favorizujem srpskog kandidata ja ću dati otkaz. Prilično je jasno da je ovo upereno u mene od strane osobe koja ima nekih problema sa mnom, ali ja sam čovjek koji će tursku košarku uvijek staviti na prvo mjesto, kako seniorsku, tako i juniorsku i klupsku i reprezentativnu. Moj cilj je da u FIBA Evropi bude što više naših ljudi jer će tako i našim timovima biti bolje. I ponavljam, ukoliko sam podržao srpskog ili belgijskog kandidata, sjutra ću dati ostavku", rekao je Hedo Turkoglu za Anadoliju.

Za prvog čovjeka FIBA Evrope izabran je Turgaj Demirel koji će na toj poziciji biti do 2023, a protivkandidati su mu bili Dejan Tomaševič i Siril Kumans.

Ostavi komentar

0/300