16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skandal u Kini: Ovo je je..na šala, a ne košarka!

Košarka

Comments 0

Skandal u Kini: Ovo je je..na šala, a ne košarka!

Izvor: Mozzartsport

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Selektor Litvanije Dainijus Adomaitis kipti od bijesa nakon eliminacije na Mundobasketu. Litvanija je u samoj završnici meča direktno oštećena za jedan poen. Pola minuta prije kraja kod drugog slobodnog bacanja Jonasa Valančijunasa jedan francuski košarkaš je uzdrmao obruč, što su sudije previdjele, pa je umjesto izjednačenja ostalo 76:75 za Francusku, koja je potom iskoristila napad i došla do ključne prednosti.

Adomaitis je bio izuzetno ljut nakon utakmice, što se vidjelo i na samom terenu kada je uputio žestoke kritike na račun Antonija Kondea iz Španije, Alberta Garsije iz Venecuele i Leandra Leskana iz Argentine.

"Sudije su odlučile drugi meč zaredom. Australijancima su pustili da igraju ragbi, a sada... Ovo je je..na šala, a ne košarka. Zaustavite igru, pogledajte snimak. Ti ljudi provode dva mjeseca bez porodica i žrtvuju se, poštujte ih! Zbog čega se ulaže novac u video sistem? Samo ga pogledajte i biće fer. Došli smo ovdje sa svojim ciljevima i jasnom idejom šta želimo. Igraju dva evropska tima, dajte trojici evropskih sudija da sude", poručio je Adomaitis.

Poraz od Francuske je drugi uzastopni za Litvance na turniru, a ujedno i presudni kada je u pitanju plasman u četvrtfinale, gdje su iz grupe L otišli Francuska i Autralija. Litvancima je ostala još samo utjeha protiv Dominikanske Republike u posljednjem kolu druge faze takmičenja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR