Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Još jedan Amerikanac u Ciboni

| Postavio/la: Bojan Šuković

Još jedan Amerikanac u Ciboni

Polako, ali sigurno bliži se početak nove sezone u ABA ligi. Ona će biti otvorena u petak, 4. oktobra u Beogradu, duelom između Mega Bemaksa i Cedevita Olimpije, a za to vrijeme klubovi užurbano privode kraju pripreme i nastavljaju da dovode pojačanja.

Posljednji tim u nizu koji je u svoje redove doveo novu snagu je Cibona, koja je potpisala jednogodišnji ugovor sa američkim košarkašem, Malkolmom Džalil Retom.

Riječ je o košarkašu koji odlično pokriva pozicije centra i krilnog centra, pa će biti od velike pomoći u reketu. Može se dobro snaći i u situacijama kada je licem, ali i leđima okrenut košu, te odlično braniti sve pozicije. Iza sebe ima četiri sezone igranja u NCAA koledž šampionatu - tri godine igrao je za Tenesi Stejt, dok je jednu proveo u Misisipiju.

Pored nastupa u Americi, Ret je u profesionalnoj karijeri nastupao na još tri kontinenta, pa je tako između ostalog branio boje letonskih BK Baronsa, filipinske Blekvoter Elite, dominikanskog Leonesa, potom Sigala iz Prištine, libanskog Tadamona, francuskog Šolea, te brazilskog Flamenga. Dakle, jedan veoma zanimljiv put.

Ostavi komentar

0/300